20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ολονύχτια μάχη του στρατού για τον απεγκλωβισμό πολιτών στην Αττική Οδό


    Εικόνες χάους προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία «Ελπίς» με τον πιο σύγχρονο δρόμο, την Αττική Οδό να αποκλείεται και να εγκλωβίζονται εκεί εκατοντάδες οδηγοί.
    Εικόνες ντροπής, με χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητά τους, στο κρύο, για ατελείωτες ώρες.
    Από χθες το βράδυ στη «μάχη» για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από την Αττική Οδό ρίχτηκε και ο στρατός, ο οποίος συνδράμει παράλληλα και για να ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος, μαζί με το ΕΚΑΜ, έπειτα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Επίσης, ήδη από πιο νωρίς χθες, μάχη με το χρόνο έδιναν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
    Οι εγκλωβισμένοι οδηγούνται από το βράδυ σε έξι σημεία, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οδηγούν σε λεωφορεία, τα οποία τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία για περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειαστεί.
    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο Στρατός έχει φτάσει σε όλα τα σημεία και προσεγγίζουν σταδιακά κι άλλοι ακόμη περισσότεροι σε αριθμό, κάτι που γινόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
    Ο στρατός μοίραζε τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τον κόσμο (όσους θέλουν) εκεί που τους λένε η ΓΓΠΠ και η Αστυνομία.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί ήταν οι άνθρωποι που μέσα στην απόγνωσή τους παράτησαν τα οχήματά τους στην Αττική Οδό και μεταφέρθηκαν είτε στα σπίτια τους, είτε σε κάποιο άλλο κατάλυμα.
    Η κυβέρνηση επέρριψε ευθύνες για τις σκηνές απείρου κάλλους στην εταιρεία, με την Αττική Οδό από την πλευρά της να ζητά συγνώμη για την κατάσταση.
    Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές
    Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν για σήμερα μία σειρά από Περιφέρειες της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».
    Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, χθες, εκδόθηκε το ΦΕΚ από τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, που αναφέρει ότι στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα κηρύσσεται για την Τρίτη κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.
    Πού αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών
    Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημόσιων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας.
    Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.
    Ειδικώς τα καταστήματα τροφίμων δύνανται να λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ