20.3 C
Athens
20.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Novartis: «Καμία ένδειξη τέλεσης αξιόποινων πράξεων» αναφέρουν οι εισαγγελείς που αρχειοθέτησαν τη δικογραφία


    «Δεν προέκυψε καμία ένδειξη περί της τέλεσης αξιόποινης πράξης» εκ μέρους του Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη διερευνώμενη υπόθεση της Novαrtis, αναφέρουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι με διατάξεις που εξέδωσαν, θέτουν στο αρχείο τη δικογραφία, κατά το μέρος που αφορά στα παραπάνω δυο πολιτικά πρόσωπα.
    Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τους κ. κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο ήρθε έπειτα από πολυετείς εισαγγελικές έρευνες. Τα ονόματα των δυο πολιτικών προσώπων, ενεπλάκησαν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά τη λήψη καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη».
    Οι εισαγγελείς, αφού μελέτησαν και αποτίμησαν αυτές τις καταθέσεις, στις διατάξεις περί αρχειοθέτησης που εξέδωσαν τις χαρακτηρίζουν αόριστες. Ακόμη επισημαίνουν πως δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του κ. Αβραμόπουλου (τέως επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης) και του κ. Γεωργιάδη.
    Ειδικότερα, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι εισαγγελείς έκριναν πως δεν προέκυψαν πιστώσεις που να προέρχονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που να σχετίζονται με την εταιρεία Novartis, ενώ για τον κ. Γεωργιάδη επισημαίνουν πως δεν αποδεικνύεται ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας Novartis ή βλάβη των συμφερόντων των ανταγωνιστριών εταιρειών εξαιτίας ενεργειών του.
    Σε κάθε δε περίπτωση – όπως σημειώνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς – η συμπεριφορά του (του κ. Γεωργιάδη) δεν αποδεικνύει άτομο που έχει δωροδοκηθεί και που επιχειρεί να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της εταιρείας.
    Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς, με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε δεν υφίστανται επαρκείς ενδείξεις για τέλεση των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας- δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ