17.1 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Μαθητές και εξωσχολικοί βανδάλισαν το 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης μετά από κατάληψη (εικόνες)


    Εικόνες καταστροφής καταγράφηκαν στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης και βρισκόταν υπό κατάληψη για μία εβδομάδα.
    Τις ζημιές φέρεται να έκαναν και εξωσχολικά άτομα που εισήλθαν στο χώρο κατά τη διάρκεια της κατάληψης.
    Άτομα που μετείχαν ή εισήλθαν στο χώρο του σχολείου, ενώ αυτό βρισκόταν υπό κατάληψη, προκάλεσαν καταστροφές στους χώρους της σχολικής μονάδας.
    Στη σχολική μονάδα ο Δήμαρχος Σπάρτης
    Αυτοψία στις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της μαθητικής κατάληψης, από μαθητές και εξωσχολικούς τους φίλους – βάνδαλους, στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ (που φιλοξενεί και το ΔΙΕΚ Σπάρτης και το Εργαστηρικό Κέντρο), πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 23/01, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο κα. Γεωργία Ζαχαράκη, τον Αντιδημάρχο κ. Χρήστο Κανακάκο, τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Στράτη Κοκορό και τον Αντιπρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σπάρτης κ. Παναγιώτη Θεοδωρακάκο.
    Ο Δήμαρχος ζήτησε από τις αρμόδιες εκπαιδευτικές και άλλες αρχές να διερευνήσουν άμεσα την δυνατότητα ποινικής δίωξης όλων των μαθητών και ‘εξωσχολικών’ οι οποίοι εμπλέκονται στο βανδαλισμό του σχολικού κτηρίου και του εξοπλισμού του, αλλά και την πειθαρχική τιμωρία των μαθητών.
    «Στόχος αυτών των ενεργειών είναι ουσιαστικά να εμποδίσουν οι βάνδαλοι τους οι επιμελείς μαθητές από το να μορφωθούν και να μην οδηγηθούν στην ανεργία», δήλωσε ο κ. Δούκας.
    Δεδομένης της μεγάλης έκτασης των καταστροφών, τα μαθήματα θα συνεχίσουν να παραδίδονται διαδικτυακά.
    Τέλος, ο κ. Δήμαρχος έκανε γνωστό πως θα ζητηθούν από τους γονείς και κηδεμόνες όσων συνέβαλαν στην καταστροφή του σχολικού κτηρίου αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.
    Πηγή: flynews.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ