21.7 C
Athens
16.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (εικόνες & βίντεο)


    Η κακοκαιρία «Ελπίς» «σαρώνει» τη χώρα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται μέχρι και στην Αττική.
    Στα βόρεια και δυτικά του νομού το έχει ήδη στρώσει, ενώ τα πρώτα χιόνια πέφτουν στο κέντρο της Αθήνας.
    Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία
    Λόγω της κακοκαιρίας έχει προκληθεί κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς δρόμους των βορείων προαστίων, ενώ κλειστή παραμένει η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Καλυφτάκη για τα φορτηγά.
    Κλειστοί παραμένουν και οι δρόμοι:
    1) Στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
    2) Στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 ΣNEN προς τον Άγιο Πέτρο και
    3) Aπαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στην Π.E.O. Aθηνών – Θήβας από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων CYCLON στο ρεύμα προς Θήβα
    4)Στην οδό Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας των οχημάτων από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό
    5) Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη
    6) Στην ανώνυμο οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το ύψος της Καλοπούλας προς τον Υμηττό.
    7) Στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περ. Καρέα.
    Η κίνηση στα υπόλοιπα οδικά τμήματα όπου επιτρέπεται ακόμα η κυκλοφορία, πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
    Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
    Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με βάση τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, έπειτα από ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.
    Αυτή την ώρα στην Αττική, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλους τους δρόμους που είχε διακοπεί χθες εκτός από τη Λεωφόρο Πάρνηθας που παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω. Επίσης, ισχύει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην παλαιά ΕΟ Αθηνών- Θηβών από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.
    Ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε έκκληση χθες στους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις τις επόμενες 48 ώρες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επίσης απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς βαρέων οχημάτων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον οδικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης να προτιμήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους όπως την Ολυμπία και την Ιονία Οδό, ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα. Ακόμη, όπως είπε, όσοι οδηγοί Ι.Χ. οχημάτων σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
    Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε χθες το 112 και στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, των βόρειων Κυκλάδων και της Λήμνου, προειδοποιώντας τους για έντονες χιονοπτώσεις το επόμενο 48ωρο και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ όπως τονίστηκε χθες, το 112 θα στέλνεται όπου κρίνεται απαραίτητο με τις απαραίτητες οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες, για το έντονο καιρικό φαινόμενο.
    Στο μεταξύ, σε άμεση επιφυλακή τέθηκε από χθες το βράδυ στις 10 μμ το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Αττικής, Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για όσο διάστημα αυτά εκδηλώνονται, σύμφωνα και με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΕΜΥ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό των υπόλοιπων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας.
    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η αστυνομία για το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, έπειτα και από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Τον επιχειρησιακό συντονισμό των ενεργειών έχει ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.
    Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ μάλιστα εκδόθηκαν οδηγίες προς τους οδηγούς και τους πεζούς για τη μετακίνησή τους και υπογραμμίστηκε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.
    Χιονόπτωση στη Λυκόβρυση:
    Χιόνια στην Κυψέλη:
    Χιόνια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία:
    Στο Σύνταγμα:
    Στον Διόνυσο:



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ