18.4 C
Athens
15.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
More

    Αβραμόπουλος: «Τα Rafale, αναγκαία για την αμυντική θωράκιση της χώρας»

    Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «τα Rafale είναι αναγκαία για την αμυντική θωράκιση της χώρας και την ενίσχυση του γεωπολιτικού μας ρόλου».
    Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στον Ant1, επισήμανε ότι η Ελλάδα «ούτε απειλείται ούτε πρέπει να αισθάνεται ότι απειλείται», ενώ πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έχει ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη».
    «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ισχυρή θέση»
    Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση. Έχει πείσει τη διεθνή κοινότητα για το δίκαιο των θέσεων της. Πολύ ορθά εξοπλίζεται, ενώ ταυτόχρονα τείνει χείρα διαλόγου προς την Τουρκία. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρες. Οι πολεμοχαρείς φωνές από τις δύο πλευρές μόνο κακό κάνουν».
    Ερωτώμενος για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ρητορικής και πράξεων, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη δεν έχει ενιαία, κοινή εξωτερική πολιτική.
    Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
    Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε πως «έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης με τη γειτονική χώρα, διότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στα Βαλκάνια μια αλλαγή συσχετισμών, καθώς επιχειρείται να σταματήσει η επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή, γι’ αυτό και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πίεζαν για να δοθεί λύση».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΑΠΟΨΕΙΣ