19.2 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Γεωργαντάς: «15.000 πολίτες εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή του προστίμου»


    Τη Δευτέρα (24/1) θα δοθεί η λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ όσοι κάτοικοι Αμερικής έχουν εμβολιαστεί έκτος Ελλάδας άλλα έχουν γραφτεί σε ΔΟΥ εσωτερικού, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
    Σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος, που θα είναι είτε μέσω του ΚΕΠ ό,τι, είτε με την εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία.
    Ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι όσοι είναι γραμμένοι σε ΔΟΥ εξωτερικό δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κίνηση.
    Υπενθυμίζεται πως όσοι έχουν εμβολιαστεί σε μία από τις 60 χώρες που έχουν ενταχθεί στο ψηφιακό πιστοποιητικό, μπορούν να δηλώσουν τον εμβολιασμό που έκαναν στις χώρες αυτές στο anagnorisi.emvolio.gov.gr
    Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως από βδομάδα θα ταχτοποιηθεί το θέμα με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, καθώς πολλοί πολίτες που έχουν επιλέξει χάνουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στο τρίμηνο.
    Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών ο υφυπουργός σημείωσε ότι πλησιάζουμε τα 7 έκτα 700 χιλιάδες εμβολιασμούς. Παράλληλα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτών της ηλικιακής ομάδας άνω των 60.
    Έκανε γνωστό ότι τις τελευταίες 5 μέρες, μετά την επιβολή του προστίμου, έχουν εμβολιαστεί 15 χιλιάδες πολίτες αυτής της κατηγορίας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ