20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    ΠΟΕΣ προς ΥΕΘΑ: «Έχετε την ηθική υποχρέωση να ενημερώσετε για το στρατιωτικό σας γραφείο»


    Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με ανακοίνωσή της, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή των Ελλήνων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με στρατιωτικό συνδικαλιστή που υπηρετεί στο Στρατιωτικό του Γραφείο (ΣΓ ΥΕΘΑ), μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”, εμπλεκόμενο σε καταδικαστική απόφαση για ατιμωτικό αδίκημα (κλοπή) και προπαγανδίζοντα πολιτικό πρόσωπο σε εσωκομματικές εκλογές κοινοβουλευτικού κόμματος, ζητά την παρέμβαση του ΥΕΘΑ και την απόδοση δικαιοσύνης.
    Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Σ.:
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Τη 18η του τρέχοντος μηνός, πληροφορηθήκαμε με ενδιαφέρον για την κατάθεση ερώτησης (με αφορμή άρθρο της εφημερίδας «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ») στη Βουλή των Ελλήνων δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από δεκατρείς (13) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απευθυνόμενη προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφορώσα σε στρατιωτικό συνδικαλιστή, ο οποίος, κατά σύμπτωση, την ίδια ως άνω ημέρα (18.1.2022) παρευρέθηκε στο Ναυτοδικείο Πειραιώς ως μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του κατηγορουμένου Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, μετά από μη υπηρεσιακή αναφορά (υπέχουσα θέση εγκλήσεως) έτερου στρατιωτικού συνδικαλιστή, ο οποίος, μετά από μια λεπτομερέστατη ακροαματική διαδικασία, αθωώθηκε.
    Το ενδιαφέρον που προέκυψε από την ερώτηση δεν ήταν μόνο συνδικαλιστικό. Ήταν και (πρωτίστως) ηθικό. Εάν όσα ερωτάται ο κ. ΥΕΘΑ, από την/τους αξιότιμη/ους κ.κ. βουλευτές αληθεύουν, τότε η παρουσία τού ως άνω στρατιωτικού συνδικαλιστή στο Στρατιωτικό Γραφείο του (ΣΓ ΥΕΘΑ) πρέπει να εξηγηθεί αρμοδίως, ιδίως από τη στιγμή που στο ΣΓ ΥΕΘΑ από μεριάς της Π.Ο.Ε.Σ. υπηρετεί μόνο ένας (1) στρατιωτικός έναντι δέκα (10), τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό, στρατιωτικών συνδικαλιστών της έτερης συναφούς Ομοσπονδίας, γεγονός που διαφαίνεται ότι υποδηλώνει μια σαφή προτίμηση ανάμεσα στις δύο Ομοσπονδίες. Και βεβαίως, θεωρούμε ότι ένας στρατιωτικός συνδικαλιστής, που κατά το ως άνω δημοσίευμα και ερώτηση φέρεται αμετάκλητα καταδικασμένος για ατιμωτικό αδίκημα, σε βάρος συναδέλφων του, δεν μπορεί ηθικά να καταθέτει ενώπιον της Δικαιοσύνης σε βάρος άλλων στρατιωτικών συνδικαλιστών, που τελικώς αθωώνονται.
    Στην Π.Ο.Ε.Σ. ποτέ δεν διεξάγαμε προεκλογική εκστρατεία, ούτε υφίστανται σκιές περί του ήθους των στρατιωτικών συνδικαλιστών της. Επίσης, ποτέ δεν μας κατήγγειλαν τα μέλη μας για βιομηχανία διώξεων και αντισυναδελφικές πρακτικές.
    Θεωρούμε ότι η κατατεθείσα ερώτηση, την οποίαν επικροτούμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, δύναται να συμβάλλει στην ομαλοποίηση διαφόρων καταστάσεων στον συνδικαλισμό στις ΕΔ και ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία που θα αποκαταστήσει τις ισορροπίες και τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό δεν αναμένουμε τίποτε λιγότερο από την ξεκάθαρη απάντησή της.

    Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.Ο.Ε.Σ.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ