13.1 C
Athens
12.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
More

    Το Μαξίμου έστειλε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην «Ένωση Κυριών Δράμας» για τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας που βοηθά

    Μια οργάνωση η οποία επιτελεί σπουδαίο καθημερινό έργο βοήθησε το Μέγαρο Μαξίμου. Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ένωση Κυριών Δράμας ευχαριστεί το Μέγαρο Μαξίμου και τον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού για την άμεση ανταπόκριση σε πρόσφατο αίτημά τους.
    Το «ευχαριστώ» Ένωση Κυριών Δράμας στο Μέγαρο Μαξίμου
    «Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη για την προσφορά υπολογιστών στον φορέα μας. Η δωρεά αυτή έγινε χάρη στη διαμεσολάβηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Γιώργου Σταμάτη, τον οποίο μετά από πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία μας, ενημερώσαμε για τις ελλείψεις μας», σημειώνουν στο μήνυμά τους.
    Στο μήνυμά τους προσθέτουν δε πως «η απόκτηση των υπολογιστών βοηθάει όχι μόνο τις ανάγκες των 13 υπαλλήλων αλλά και την δράση μας “Δημιουργικό Σχολείο” το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και μεταξύ των στόχων του είναι και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός». Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη οργάνωση προσφέρει πολλαπλώς τις υπηρεσίες της σε ανθρώπους που βρίσκεται σε ανάγκη. Πέρα από την βοήθεια προς την τρίτη ηλικία σχετικά με τον ψηφιακό αναλφαβητισμό βοηθά μέσα από το «Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας» άγαμες μητέρες, κακοποιημένες γυναίκες αλλά και παιδιά.
    Από τις αρχές του 2014 φιλοξενούνται άστεγοι καθώς και φοιτήτριες απόρων οικογενειών με ασφάλεια, καθώς δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους και υπάρχει αυστηρά απόλυτη εχεμύθεια ενώ προσφέρονται, μεταξύ άλλων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νομική υποστήριξη, επαγγελματική κατάρτιση, ψυχολογική υποστήριξη και στο τελευταίο στάδιο εύρεση εργασίας που θέτει ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τελικά ανεξαρτητοποίηση.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΑΠΟΨΕΙΣ