23.9 C
Athens
26.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Δύσκολη η κατάσταση στη Σουηδία – Γιατί κλείνουν πολλά Αστυνομικά Τμήματα


    Η έξαρση κορονοϊού στη Σουηδία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε κρίσιμες υπηρεσίες, καθώς πολλοί αστυνομικοί και οδηγοί λεωφορείων έχουν διαγνωστεί θετικοί.
    «Περίπου 3.000 αστυνομικοί, το 10% της συνολικής δύναμης της Σουηδίας, νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα», όπως μετέδωσε την Τετάρτη (19/1) το Radio Sweden. Μάλιστα, ορισμένα μικρά αστυνομικά τμήματα υποχρεώθηκαν να κλείσουν.
    «Η κατάσταση είναι οριακή σε ορισμένα τμήματα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Πάτρικ Ντάνιελσον, εκπρόσωπος Υγείας και Ασφάλειας της σουηδικής ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων.
    Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων δήλωσε στη σουηδική τηλεόραση ότι η αστυνομική δύναμη είναι έτοιμη να μετακινήσει προσωπικό και να ιεραρχήσει εκ νέου καθήκοντα προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση.
    Η σουηδική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι νοσεί περίπου το 10% των οδηγών λεωφορείων στη δυτική επαρχία Βέρμλαντ. Ως εκ τούτου, ακυρώνονται 40-50 δρομολόγια την ημέρα. «Είναι σοβαρή η κατάσταση», δήλωσε ο Μίκαελ Μπέργκμαν, υπεύθυνος για τα δρομολόγια στην περιοχή.
    Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον αντικατοπτρίζεται στα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη (19/1) η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας.
    Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα ξεπέρασε τα 1,7 εκατομμύρια, αυξημένος κατά σχεδόν 200.000 σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων μολύνσεων, περίπου 43.000 σε μία χώρα με πληθυσμό 10,4 εκατομμύρια.
    Το προηγούμενο ρεκόρ των 26.566 κρουσμάτων σημειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου.
    Το ρεκόρ καταγράφηκε παρά την περιορισμένη ικανότητα διεξαγωγής τεστ.
    Η Σουηδία, με 10,4 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 67 νέους θανάτους από επιπλοκές της νόσου.
    Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε νέους περιορισμούς αυτόν τον μήνα, καθώς η πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ταχέως και ασκεί πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.
    Δραματική αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των πολιτών που υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19. Ορισμένες διοικητικές περιφέρειες της χώρας έχουν φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους, αναφορικά με τη διενέργεια ελέγχων, και πλέον προτρέπουν τους πολίτες να κάνουν τεστ μόνον εάν είναι απολύτως απαραίτητο.
    Την Τρίτη, αρκετοί επαγγελματίες υγείας, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Στοκχόλμης, δήλωσαν πως τα τεστ είχαν γίνει πλέον «άνευ σημασίας», καθώς σχεδόν όλοι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα έχουν μολυνθεί και τα αποτελέσματα των τεστ χρειάζονται πλέον έως και μία εβδομάδα.
    Η Κρόνομπεργκ, μία από τις υγειονομικές 25 περιφέρειες της Σουηδίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη (19/1) ότι θα διακόψει όλα τα τεστ εκτός από αυτά που διεξάγονται σε νοσοκομεία και σε ασθενείς και προσωπικό οίκων φροντίδας ηλικιωμένων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ