13.1 C
Athens
12.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
More

    Σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες ο Χρήστος Στυλιανίδης – Το πρόγραμμά του

    Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους (20-21 Ιανουαρίου).
    Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας NSPA (NATO Support and Procurement Agency), με αντικείμενο των συζητήσεων την τελική διευθέτηση ενός χρονίζοντος ζητήματος που αφορά στη δυνατότητα της χώρας για συμμετοχή στις διαδικασίες μίσθωσης εναερίων μέσων. Επιπλέον, θα συζητηθούν νέες συμφωνίες στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2022, καθώς και για τα επόμενα έτη, με ορίζοντα τριετίας – πενταετίας.
    Στις Βρυξέλλες ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Paul Juncker, Ευρωπαίους Επιτρόπους, καθώς και με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών.
    Αντικείμενο των συναντήσεων αποτελεί η ενίσχυση των δυνατοτήτων της χώρας ως προς την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου και η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Αιγίς» για τη συνολική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Αιγίς, συνολικού ύψους 1,7 δις ευρώ, χρηματοδοτείται και από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και του ΕΣΠΑ 2021-27.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΑΠΟΨΕΙΣ