18.4 C
Athens
15.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
More

    Ανδρουλάκης: «Ντροπή να χρησιμοποιούνται τα Rafale για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ» (βίντεο)

    O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να αναρτήσει βίντεο με τα νέα Rafale που αγόρασε ο ελληνικός λαός, προσθέτοντας το λογότυπο του κυβερνώντος κόμματος.
    «Στηρίξαμε την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας με την αγορά των αεροπλάνων Rafale, γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Είναι όμως ντροπή οι αγορές αυτές που έγιναν με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που ακόμα υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας και της ακρίβειας που καλπάζει, να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας» τονίζει.
    Μιχάλης Κατρίνης: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κράτος-πελάτης»
    «Η αγορά και η άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων 6 Rafale δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακές φιέστες, ούτε για κομματική εκμετάλλευση», τονίζει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.
    Και συνεχίζει: «Η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας το DNA του ΠΑΣΟΚ, το γνωρίζει πολύ καλά. Για αυτό και οι επιλογές της παράταξης ήταν και είναι πάντοτε επιλογές ευθύνης.
    Η αποτρεπτική ισχύς της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και της άμυνας της χώρας, ενισχύεται σημαντικά με την παρουσία των νέων και σύγχρονων αεροσκαφών.
    Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει πρόβλεψη συμπαραγωγής ή εκχώρησης μέρους του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.
    Η κυβέρνηση έχει μείνει στα λόγια σε ότι έχει σχέση με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δημιουργώντας εμπόδια ακόμα και σε επενδυτικές πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν προοπτική στη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει επενδύσει στο συγκεκριμένο τομέα.
    Εμείς μιλάμε πάντα με προτάσεις, προτάσσουμε πάντα το εθνικό συμφέρον.
    Η χώρα πρέπει να αποκτήσει μια ισχυρή και ανταγωνιστική αμυντική βιομηχανία. Να πάψει να είναι αποκλειστικά μια «χώρα-πελάτης».
    Σε αυτή την κατεύθυνση:
    1ον) Κάθε προμήθεια οπλικού συστήματος πρέπει να συνδυάζεται με συμφωνία που θα εκχωρεί μέρος του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.
    2ον) Οφείλουμε να επενδύσουμε στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, μέσα από την ελληνική αμυντική βιομηχανία και σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες νέας τεχνολογίας.
    3ον) Το ναυπηγικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να υλοποιηθεί στα ελληνικά ναυπηγεία».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΑΠΟΨΕΙΣ