12.6 C
Athens
11.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
More

    O ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο μετά τις καταγγελίες της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου, κάνοντας λόγο για «μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς», καθώς ο ίδιος έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη.
    Ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες. Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για «victim blaming», που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς.
    Γι’ αυτό το λόγο η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλεξόπουλος έχει αναλάβει καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, ενώ μάλιστα φέρεται να έχει σχέσεις και με πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης.
    Θεόφιλος Αλεξόπουλος: «Δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα»
    «Με θλίψη μου ενημερώθηκα το γεγονός ότι η 24χρονη κοπέλα η οποία την 1-1-2022 κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, αναφέρεται στο όνομα μου ως συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου και δηλώνει ότι της επιτέθηκα φραστικά κατά την παραμονή της στο Αστυνομικό Τμήμα.
    Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να υπογραμμίσω ότι η διαδικασία της προανάκρισης στο πλαίσιο της προδικασίας και της δίωξης περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον ΚΠΔ, και εν προκειμένω ασκήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης περιορίζεται στη γνώση της δικογραφίας και την απολογία του κατηγορουμένου, πράξεις που έπονται των μαρτυρικών καταθέσεων.
    Εξάλλου, συνιστά ποινικό αδίκημα η επικοινωνία με τους μάρτυρες κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον ο εκφοβισμός τους! Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα την οποία δεν γνωρίζω, και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί τις Αρχές και το Ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης. Θλίβομαι που το λειτούργημα του συνηγόρου υπεράσπισης και ο ρόλος του υπερασπιστή (είτε ανήκει σε δικηγορικό τζάκι είτε όχι, κε Τριανταφυλλόπουλε) γίνεται βορά στον επικοινωνιακό κυκεώνα γύρω από μια υπόθεση!».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΑΠΟΨΕΙΣ