12.6 C
Athens
11.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
More

    Μετσόλα: «Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη»

    Την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ υπογράμμισε η νέα Πρόεδρος του ΕΚ, Ρομπέρτα Μετσόλα κατά την ομιλία της αμέσως μετά την εκλογή της. «Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μετσόλα.
    Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε: «Η Ευρώπη έχει μια κληρονομιά πολέμου, αλλά και θεραπείας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες για το τέλος στη διαίρεση στην τελευταία διαιρεμένη χώρα της ΕΕ – την Κύπρο – υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ. Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» συμπλήρωσε.
    Με 450 ψήφους εξελέγη η Ρομπέρτα Μετσόλα
    Η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι 43 ετών, από τη Μάλτα, ανήκει στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ, ενώ εκλέγεται ευρωβουλευτής από το 2013.
    Αναλυτικά, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία ψήφισαν 690. Λευκά και άκυρα 74. Έγκυρα 616. Έλαβαν: η Ρομπέρτα Μέτσολα 450, η Σουηδή Αλις Μπαχ Κούνκε (Πράσινοι) 101, και η Iσπανίδα Σίρα Ρέγκο από την Αριστερά 57 ψήφους.
    «Το πρώτο που θα ήθελα να κάνω είναι να τιμήσω την κληρονομιά του Νταβίντ Σασόλι» ήταν τα πρώτα λόγια της Ρομπέρτα Μετσόλα. Η ίδια επεσήμανε ότι θέλει «να αποδειχτεί και πάλι ότι πιστεύομε στον κοινό μας χώρο».
    Η νέα πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου εστίασε στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση που ενισχύει των απομονωτισμό, υποστηρίζοντας με θερμά λόγια την ευρωπαϊκή προοπτική και τη σημασία που έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών και τις αξίες τους.
    Κλείνοντας, η τρίτη κατά σειρά γυναίκα στο ευρωπαϊκό αυτό αξίωμα επανέλαβε τη ρήση του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν πως «όλοι πρέπει να ακούνε τη φωνή της Ευρώπης».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΑΠΟΨΕΙΣ