19.4 C
Athens
16.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Ένταση στη δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου – «Μην τον κατηγορείτε!», είπε η μητέρα του 33χρονου


    Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε σήμερα (18/1) η ακροαματική διαδικασία που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.
    Υπεράσπιση και πολιτική αγωγή διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με αφορμή την κατάθεση μάρτυρα δημοσιογράφου στο ακροατήριο. Ο εν μάρτυρας, που προτάθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ανέφερε ότι συγκεκριμένος λογαριασμός στο twitter με το όνομα «snake», ο οποίος στρέφονταν, όπως είπε, κατά της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου με συνεχείς αναρτήσεις, ταυτοποιήθηκε με τον κατηγορούμενο μεσίτη.
    Τα λεγόμενα του μάρτυρα προκάλεσαν την αντίδραση δικηγόρου του κατηγορούμενου μεσίτη και στο δικαστήριο έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:
    Υπεράσπιση μεσίτη: Με απρεπή τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί ο εντολέας μου με το λογαριασμό. Χωρίς ο μάρτυρας να έχει απευθυνθεί στις αρχές, το έχει ταυτοποιήσει μόνος του. Έχει κατασυκοφάντησει τον εντολέα μου και προχωρά τρία χρόνια σε μία προπαγανδιστική επίθεση σε βάρος του. Να ανακαλέσει αλλιώς…
    Πρόεδρος: Απειλείτε τον μάρτυρα; Δεν έχει ακόμη μιλήσει να εξηγήσει πως ταυτοποίησε…
    Πολιτική Αγωγή: Να σταματήσει η προπαγάνδα από την πλευρά σας! Και να αναλάβει την ευθύνη αυτών που λέει (ο μεσίτης), αφού είναι τέτοιος άνδρας!
    Υπεράσπιση: Να καταγράφει στα πρακτικά αυτά που λέει η συνάδελφος!
    Πολιτική Αγωγή: Να μου κάνει μήνυση. Όχι με θρασυδειλία, να έρθει να το πει… υπάρχει ένα όριο και προσβάλει τη νοημοσύνη μας..
    Υπεράσπιση: Η κυρία προχωρά σε ποινικά αδικήματα. Θα κάνω αναφορά στο δικηγορικό σύλλογο!
    Πολιτική Αγωγή: Να κάνετε ό,τι θέλετε. Πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους όταν έρχονται να καταθέσουν!
    Πρόεδρος: Έχουμε νομικό πολιτισμό. Ας συνεχίσουμε τη διαδικασία.
    Μάλιστα, η υπεράσπιση του μεσίτη ανέφερε ότι υποβάλλει αίτημα ώστε ο μάρτυρας να δώσει εξηγήσεις για ψευδή κατάθεση. Όπως ανέφερε ο συνήγορος, ψεύδεται με το να αποδίδει στον εντολέα του δηλώσεις ακροδεξίου κόμματος.
    Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα και το δικαστήριο υιοθετώντας την εισήγησή του απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.
    Ξέσπασε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου
    Νωρίτερα, στη δίκη κατέθεσε φίλη του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλο, η οποία τον χαρακτήρισε ως ένα «ήρεμο, φιλικό, πιστό φίλο αφοσιωμένο, εργατικό παιδί που τα κατάφερνε μόνος του στη ζωή». Η υπεράσπιση του μεσίτη, εξετάζοντας τη μάρτυρα, επικαλέστηκε συνέντευξη του Ζακ Κωστόπουλου, κατά την οποία ανέφερε ότι είχε περάσει περίοδο κλεπτομανίας. «Εδώ δικάζεται ο φόνος του όχι ο ίδιος. Μην τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο σε είχε συλληφθεί για τίποτα», ξέσπασε η μητέρα του 33χρονου με αφορμή την τοποθέτηση αυτή της υπεράσπισης του κατηγορούμενου και όταν εκείνος απευθύνθηκε και στην οικογένειά του 33χρονου.
    Μάλιστα, σήμερα στη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου, η πολιτική αγωγή τόνισε την ανάγκη να προβληθεί το βίντεο που αποτυπώνει τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά από μια συσκευή με υψηλότερη ευκρίνεια.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ