22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συναντήθηκε με τον Ταξίαρχο της ΔΕΑΔ


    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συναντήθηκε με τον Ταξίαρχο της Δ.Ε.Α.Δ..
    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:
    Την Δευτέρα 17/01/2022, ο Ταμίας της Ένωσης Γεώργιος ΤΣΑΠΑΡΑΣ, ο αντιπρόσωπος Κωνσταντίνος ΔΟΥΡΟΣ, καθώς και το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής Ιωάννης ΝΤΟΥΦΕΚΙΑΣ, επισκέφθηκαν τον Διευθυντή Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.) στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Μαρκοπούλου, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΜΠΑΛΛΑ, εκπροσωπώντας την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.
    Αρχικά, τέθηκε το ζήτημα της σοβαρής καθυστέρησης στην καταβολή του πάγιου μηνιαίου (κατ’ αποκοπή) χορηγήματος μηνός Δεκεμβρίου, των αστυνομικών σκύλων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, τόσο στην σίτιση όσο και στην υγιεινή διαμονή των αστυνομικών σκύλων και τονίσαμε ότι στις εγκαταστάσεις (Καταυλισμό).
    Από την πλευρά μας προτάθηκε, να γίνει η καταβολή του πάγιου μηνιαίου (κατ’ αποκοπή) χορηγήματος μηνός Δεκεμβρίου, από την παγία προκαταβολή της Διεύθυνσης.
    Επιπλέον, τονίσαμε ότι στην Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ.) υπάρχουν σκύλοι που δεν έχουν συνοδό, αλλά είναι προς εκπαίδευση.
    Επισημάναμε τα παράπονα και τις ανησυχίες του προσωπικού, στα οποία η Ένωσή μας έγινε αποδέκτης. Συγκεκριμένα, τονίστηκε η αναγκαιότητα για την οριστική επίλυση του προβλήματος με γνώμονα την ευζωία των αστυνομικών σκύλων, οι οποίοι αποτελούν έμβιους οργανισμούς και δεν είναι δυνατή η αντιμετώπισή τους ως απλά υλικά, που θα περιμένουν την όποια γραφειοκρατική επίλυση σε βάθος χρόνου.
    Στη συνέχεια έγινε λόγος για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων καθώς και την ανάγκη για τον προγραμματισμό αντικατάστασης αυτών λόγω παλαιότητας.
    Επιπροσθέτως, έγινε μνεία για την έλλειψη διοικητικού προσωπικού τόσο της Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. όσο και της Δ.Ε.Α.Δ.
    Τέλος, αναφερθήκαμε στην ανάγκη να εγκριθεί άμεσα η προκήρυξη για εκπαίδευση νέων πυροτεχνουργών αλλά και συνοδών σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών, καθώς οι ανάγκες είναι επείγουσες λόγω αρκετών συνταξιοδοτήσεων. Ταυτόχρονα, επισημάναμε ότι στο προσεχές μέλλον η κατάσταση θα επιδεινωθεί καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι πάνω από τα σαράντα πέντε (45) έτη.
    Ο κ. ΜΠΑΛΛΑΣ από τη μεριά του μας διαβεβαίωσε, σχετικά με την συντήρηση των οχημάτων ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συντηρηθούν τα οχήματα και έχει ήδη δώσει εντολές προς αυτή την κατεύθυνση.
    Όσον αφορά το θέμα που απασχολεί το προσωπικό της Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. και συγκεκριμένα την καταβολή του πάγιου μηνιαίου (κατ’ αποκοπή) χορηγήματος των αστυνομικών σκύλων, πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί. Πέραν τούτων, μας δήλωσε ότι μεταφέρει ιεραρχικώς όλα τα ζητήματα που προκύπτουν και ότι γίνεται προσπάθεια και από την Φυσική Ηγεσία προκειμένου να αντιμετωπιστούν.
    Ενημερωθήκαμε ότι ζητήματα δαπανών, ζητήματα καθαριότητας, απολύμανσης κ.τ.λ. έχουν ρυθμιστεί και οτιδήποτε καινούργιο προκύπτει θα επιλύεται άμεσα.
    Η συζήτηση διενεργήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΜΠΑΛΛΑΣ έδειξε ότι διακατέχεται από ειλικρινή διάθεση για υποστήριξη των Υπηρεσιών και του προσωπικού στο δύσκολο έργο τους. Ακόμη, μας μεταφέρθηκε και η βούληση του Υπαρχηγού Αντιστράτηγου κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ως Προϊσταμένου, έτσι ώστε να διευθετηθούν τα ζητήματα.
    Κλείνοντας ευχαριστήσαμε τον Ταξίαρχο, για την άμεση ανταπόκρισή του τόσο για συνάντηση, όσο και για ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη στην επίλυση των προβλημάτων.
    Η Ένωσή μας είναι πάντα παρούσα στην υποστήριξη και στη διατήρηση όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ