12.6 C
Athens
11.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
More

    Βρετανία και ΗΠΑ οπλίζουν την Ουκρανία «σαν αστακό» – «Ο Πούτιν έκανε το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του»

    Μήνυμα προς τη Ρωσία και τον πρόεδρο της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, έστειλαν οι ΗΠΑ μέσω δήλωσης του γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ.
    Συνεχίζονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από τις οι δύο πλευρές, μετά από την απάντηση της Ρωσίας στην Αμερική αναφορικά με εισβολή στην Ουκρανία.
    Μια δικομματική επιτροπή Αμερικανών γερουσιαστών που επισκέπτεται το Κίεβο υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα δείξουν την αλληλεγγύη τους και θα παράσχουν όπλα στην Ουκρανία, προειδοποιώντας παράλληλα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να μην εξαπολύσει μια νέα στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας αυτής.
    «Πιστεύω ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του, υποτιμώντας με πόσο θάρρος θα τον πολεμήσει ο λαός της Ουκρανίας, αν εισβάλει» στην Ουκρανία, είπε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ μιλώντας σε δημοσιογράφους.
    «Και θα επιβάλουμε οικονομικές κυρώσεις, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα δώσουμε στον λαό της Ουκρανίας τα όπλα, τα φονικά όπλα που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τη ζωή τους», πρόσθεσε, αφού η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
    Στα όπλα αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται αντιαρματικοί πύραυλοι Javelin, πύραυλοι Stinger, ελαφρύς εξοπλισμός και σκάφη, είπε ο Αμερικανός γερουσιαστής.
    «Και επομένως, το μήνυμά μας είναι: θα υπάρξουν συνέπειες αν επιλέξει (ο Πούτιν) να παραβιάσει την ιερότητα αυτής της δημοκρατίας», σχολίασε η συνάδελφός του, Έιμι Κλομπούτσαρ.
    Η Βρετανία εξοπλίζει την Ουκρανία
    Η Βρετανία προμηθεύει την Ουκρανία με ένα νέο πακέτο συστημάτων ασφαλείας για να συμβάλει στην αύξηση των αμυντικών της δυνατοτήτων έναντι της απειλητικής συμπεριφοράς της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, αναφέροντας ότι έχει προσκαλέσει τον Ρώσο ομόλογο του να επισκεφθεί το Λονδίνο τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσουν για την κρίση.
    «Λάβαμε την απόφαση να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με ελαφρά αντιαρματικά αμυντικά οπλικά συστήματα», δήλωσε ο Γουάλας στο κοινοβούλιο, διευκρινίζοντας ότι «δεν πρόκειται για στρατηγικά όπλα και δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία. Πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για λόγους αυτοάμυνας».
    Ανέφερε επίσης ότι προσκαλεί τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού να επισκεφθεί το Λονδίνο τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσουν την κρίση.
    «Σήμερα θα στείλω πρόσκληση στον Ρώσο ομόλογο μου Σεργκέι Σοϊγκού να επισκεφθεί το Λονδίνο τις προσεχείς εβδομάδες. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν τις κοινές ανησυχίες στον τομέα της ασφάλειας και να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο στο πνεύμα της καλής θέλησης» δήλωσε ο Ουάλας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: Ανήλικος βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό συμμαθητή του
    Κοζάνη: Ο 36χρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του στο λαιμό και την πλάτη και τον έστειλε στο νοσοκομείο (εικόνα)
    Αυτός είναι ο νεαρός που «το έσκασε» από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως (εικόνα)
    Το συγκινητικό μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού – Τι ζητά η οικογένεια για την κηδεία του Τζώρτζη (εικόνα)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΑΠΟΨΕΙΣ