16.9 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Αναβρασμός στα νοσοκομεία της Αττικής – Μαίνονται οι αντιδράσεις για το «Παίδων Πεντέλης», στάση εργασίας την Τρίτη στο Σισμανόγλειο


    Στάση εργασίας 9:00-12:00 και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη (18/1) οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο.
    Τη διαμαρτυρία στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το Σισμανόγλειο «για δεύτερη φορά μετατράπηκε σε ειδικό νοσοκομείο κορονοϊού, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς επαρκή στελέχωση, επιβάλλοντας υπερεργασία και υπερεφημεύρευση στο προσωπικό».
    Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «στη Βόρεια και Ανατολική Αττική σήμερα δεν υφίσταται Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο για περιστατικά πλην κορονοϊού». Μια απόφαση που έρχεται την ώρα που δεν έχει κοπάσει η αντίδραση, πολιτική και συνδικαλιστική, στην απόφαση να μετατραπεί το Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο.
    Παρέμβαση ΙΣΑ για Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης
    «Να αποκατασταθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των νοσοκομείων Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης», ζητάει με επιστολή του στον υπουργό Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
    Στην επιστολή αναφέρεται ότι το Σισμανόγλειο «μετετράπη σε αποκλειστικά Covid νοσοκομείο, διαθέτοντας όλες τι κλίνες του (392) για το σκοπό αυτό, διακόπτοντας ουσιαστικά τη λειτουργία τμημάτων ζωτικής σημασίας, όπως είναι το αιμοδυναμικό ή τα χειρουργικά».
    Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως «οι παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές δέχονται τεράστιο αριθμό ανθρώπων, ενώ ακόμη και ειδικευμένοι ιατροί αποχωρούν. Αυτονόητο είναι ότι υπό το καθεστώς αυτό δεν ευνοείται η στελέχωση του Νοσοκομείου με ειδικευόμενους και νέους ιατρούς».
    Σύμφωνα με τον ΙΣΑ «παρουσιάζεται μία μονόπλευρη επιβάρυνση του συγκεκριμένου νοσοκομείου σε πολλά επίπεδα, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ διανύουμε, ευτυχώς, την αποκλιμάκωση της κρίσης».
    Ο Σύλλογος προσθέτει ότι «είναι προφανές ότι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, αλλά και ειδικά όσον αφορά στο Παίδων Πεντέλης, η επιπλέον επιβάρυνση με πρόσθετες εμβολιαστικές γραμμές, αποξενώνει τους ιατρούς από το ιατρικό και εκπαιδευτικό τους έργο και αποστερεί τα άρρωστα παιδιά από την αναγκαία παιδιατρική φροντίδα».
    Πλεύρης: Θα επανέλθει η λειτουργία του Νοσοκομείου Παντέλης
    Πολύ σύντομα, χωρίς καθυστερήσεις και το αργότερο εντός 6 εβδομάδων, θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης, το οποίο έχει προσωρινά μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για τις ανάγκες της πανδημίας, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης.
    Όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης από το βήμα της Βουλής, η μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο «έγινε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες που υπάρχουν και αφορά μόνο τις απογευματινές εφημερίες.
    Δεν είναι μόνιμο μέτρο, ξεκάθαρα, είναι προσωρινό. Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του ως εμβολιαστικό κέντρο είναι έως έξι εβδομάδες, αυτό είναι το ταβάνι, επειδή τρέχει η αναμνηστική δόση, αλλά η επαναλειτουργία του μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα, ανάλογα με τους εμβολιαστικές ανάγκες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.
    «Το Παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης, κρίθηκε επιχειρησιακά ως η μόνη πρόσφορη και ασφαλής προσωρινή λύση. Καταλαβαίνω τους φόβους και τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, και θέλω ξεκάθαρα να πω από αυτό το βήμα, ότι η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο τις απογευματινές ώρες, είναι ένα προσωρινό μέτρο, αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με ταβάνι τις έξι εβδομάδες» είπε.
    Αντιλαμβάνομαι την κριτική που γίνεται, δεν λέω ότι είναι παράλογη, ίσως είναι υπερβολική
    «Ήδη έχουν γίνει 57 προσλήψεις και εκκρεμούν άλλες 13 – και στις επόμενες προσλήψεις θα υπάρξει πλήρης στελέχωσή του και πλήρης λειτουργία του. Ελπίζουμε η κανονική λειτουργία του να έρθει νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες. Η ταλαιπωρία από τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου, είναι προσωρινή. Αντιλαμβάνομαι την κριτική που γίνεται, δεν λέω ότι είναι παράλογη, ίσως είναι υπερβολική, όμως πολύ σύντομα και χωρίς καθυστέρηση θα επιστρέψει στη κανονική του λειτουργία το νοσοκομείο» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ληστής «το έσκασε» από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως
    Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
    Σε απολογία Παππάς, Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες – Εξελίξεις και στην έρευνα για Novartis
    Κοζάνη: 36χρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του και ταμπουρώθηκε στο σπίτι
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ