19.2 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κύπρος – Serial killer: Σε τρία σημεία της Κόκκινης Λίμνης οι έρευνες για την τρίτη βαλίτσα


    Σε τρία σημεία της Κόκκινης Λίμνης αναμένεται να εστιάσουν σήμερα τις έρευνές τους οι κυπριακές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν τα υπόλοιπα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.
    Οι έρευνες της Δευτέρας δεν απέφεραν αποτέλεσμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com, σήμερα αναμένεται να ερευνηθούν από τη ρομποτική κάμερα τα τρία σημεία που σηματοδοτήθηκαν, με σκοπό να βρεθεί η τρίτη βαλίτσα. Οι έρευνες θα περιλαμβάνουν κατάδυση τόσο της ρομποτικής κάμερας όσο και του Sonar, το οποίο δεν θα μετακινηθεί προς την λίμνη του Ξυλιάτου πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.
    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση κατά την οποία δεν εντοπιστεί ο,τιδήποτε στην Κόκκινη Λίμνη, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος η τρίτη βαλίτσα να έχει καλυφθεί από μεγάλη ποσότητα λάσπης λόγω της μετατόπισης από την επιχείρηση ανάσυρσης των δύο άλλων βαλιτσών, αναμένεται τα αποτελέσματα που κατέγραψε το Sonar να αποσταλούν στην Βρετανία για να μελετηθούν τα σημείο που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», ώστε να διαφανεί τι υπάρχει κάτω από την λάσπη, όπου η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη.
    Σημειώνεται ότι οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard είχαν προτείνει την σάρωση ολόκληρης της Κόκκινης Λίμνης αλλά και της λίμνης Ξυλιάτου με το σύστημα Sonar.
    «Ξεσκονίζουν» τις διαδικτυακές επικοινωνίες του serial killer
    Εντατικές έρευνες σε όλα τα επίπεδα πραγματοποιούν οι Κυπριακές Αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν και να αποκρυπτογραφήσουν τα διαδικτυακά κι όχι μόνο βήματα του 35χρονου serial killer.
    Ο 35χρονος ίλαρχος, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Ορέστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, διατηρούσε προφίλ τόσο στον ιστότοπο γνωριμιών badoo, όσο και στο facebook. Φως στο ποιος ήταν ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος έριξαν από τις πρώτες κιόλας μέρες οι εταιρείες Facebook, Google αλλά και Badoo, με τις οποίες επικοινώνησαν οι Αρχές της Κύπρου.
    Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες ενώπιον Δικαστηρίου, κατά την έκδοση 8ήμερου διατάγματος προσωποκράτησης, οι ανακριτές διενεργούν εξετάσεις και εντοπίζουν όλα τα πρόσωπα, με τα οποία μιλούσε ο ύποπτος σε διάφορες ιστοσελίδες από το 2016 μέχρι και τη μέρα της σύλληψής του.
    Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 150. Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, εκτελέστηκαν 9 εντάλματα έρευνας για σπίτια και αυτοκίνητα. Οι Αρχές εντόπισαν και αυτοκίνητο που είχε το 2016 ο 35χρονος. Σε αναμονή επίσης τελούν οι ανακριτές, αναφορικά με τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων από 352 τεκμήρια, που ήδη έχουν παραληφθεί.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ