15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Πλεύρης: «Πιθανόν από την επόμενη εβδομάδα χαλάρωση των μέτρων, αρχικά σε μουσική και γήπεδα»


    Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, άφησε υπόνοιες για πιθανότητα χαλάρωσης των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, αν και εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων.
    Συγκεκριμένα, ο κύριος Πλεύρης μιλώντας στο Παραπολιτικά, δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που θα εξετάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και πως η αρχή ενδέχεται να γίνει με τη μουσική στην εστίαση και τη χωρητικότητα στα γήπεδα, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα.
    Σχετικά με το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που αρνούνται να εμβολιαστούν, ο υπουργός ανέφερε ότι από τις 530 με 550 χιλιάδες ανεμβολίαστους της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας έχουν εμβολιαστεί 230.000 πολίτες, ενώ κάλεσε τους 300.000 πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.
    Ο υπουργός Υγείας, εξήγησε ότι γίνεται διασταύρωση με τα ΑΜΚΑ των πολιτών και θα οριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των ανεμβολίαστων στους οποίους θα επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κρίσεις: Η Αστυνομία σε «χειμερία νάρκη» – Η «μάχη» της Κρήτης και όλα τα σενάρια
    Θεσσαλονίκη: Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για τις δύο γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές σε διαμέρισμα (εικόνες & βίντεο)
    Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 από σήμερα – Οι εξαιρέσεις
    Καιρός: Προ των πυλών νέο ψυχρό κύμα – Τι είναι ο πολικός αεροχείμαρρος που θα χτυπήσει στην Ελλάδα
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ