23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα μαστροπείας ερευνά η Δικαιοσύνη – Οι πρώτες δηλώσεις του θύματος (βίντεο)


    Σε διερεύνηση εις βάθος προχωρά η Δικαιοσύνη την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε μεγάλη εισαγγελική έρευνα, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας.
    Το κύκλωμα λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.
    Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.
    Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή την καταγγελία της 24χρονης, η ανάκριση συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Προς το παρόν αφορά μόνο ένα πρόσωπο που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η δίωξη είναι για «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
    Στόχος των Αρχών είναι να εντοπίσουν τους υπευθύνους που εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία και τις «διοχέτευαν» σε πάρτι στην πόλη. Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης, το θύμα που προχώρησε στην καταγγελία για βιασμό σε πάρτι την παραμονή Πρωτοχρονιάς, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.
    Συνεχίζονται οι ανακρίσεις
    Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή την καταγγελία της 24χρονης, η ανάκριση συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Προς το παρόν αφορά μόνο ένα πρόσωπο που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της.
    Οι άλλοι δυο που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι στη διάθεση των αρχών και σύμφωνα με τον δικηγόρο της 24χρονης Θανάση Ζιώγα, τα ονόματα που αναφέρθηκαν στα social media δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία και αυτοί που εμπλέκονται στο βιασμό δεν είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Όμως, το άτομο που κάλεσε την κοπέλα στο πάρτι είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει μαγαζί εστίασης.
    Η δίωξη που ασκήθηκε είναι για «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
    Πώς συνέβη το περιστατικό
    Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης, έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος της κάνοντας παράλληλα λόγο για ύπαρξη «μεγάλου κυκλώματος». Η κοπέλα σύχναζε στο καφέ αυτού και τον γνώριζε καλά. Της πρότεινε να πάει σε ένα πάρτι. «Ένας που εμπιστευόταν, την παρέσυρε», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.
    Πήγε στο πάρτι με μια φίλη της. Στην συνέχεια η φίλη της μαζί με μια άλλη γνωστή έφυγαν. Εκείνη ζαλισμένη ήθελε να φύγει με το δικό της αυτοκίνητο. Όμως, δεν το έβρισκε και πήρε τηλέφωνο τον γνωστό της, που την κάλεσε στο πάρτι, να τη βοηθήσει.
    Ο γνωστός της την έπεισε να γυρίσει πίσω στο πάρτι, εκείνη όμως έκλεισε ένα άλλο δωμάτιο για να πάει να κοιμηθεί. Όπως πήγαινε στο δωμάτιό της, τρεις νεαροί, που ήταν στο πάρτι, της έκλεισαν το δρόμο και την ρωτούσαν που πάει. Εκείνη τους είπε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε για ύπνο.
    Την παρέσυραν σε μια σουίτα. Το επόμενο πρωί ξύπνησε μόνη της, χωρίς εσώρουχο, σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζε.
    Όπως αναφέρει ο κ. Ζιώγας, η κοπέλα είχε πιει, αλλά δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα για ναρκωτικά. «Είναι χάλια η ψυχολογική της κατάσταση. Θυμάται ότι ήταν τρία άτομα».
    «Το ευχαριστώ είναι λίγο»
    «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη, είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή». Με αυτά τα θαρραλέα λόγια η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη δηλώνει στο ThessToday.gr μέσω του δικηγόρου της αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή εκείνων που εμπλέκονται στο φερόμενο ως περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αγάπης που δέχεται τη βοηθά για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
    Η τεραστίων διαστάσεων εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο προς το πρόσωπό της φαίνεται πως λειτουργεί ως ορθοστάτης για την επιστροφή της 24χρονης στην κανονική της ζωή. «Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο», μετέφερε στον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα, δηλώνοντάς του ότι το κύμα συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά είναι ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσει τον αγώνα της αποκάλυψης των ενόχων.
    Το θάρρος της νεαρής 24χρονης να καταγγείλει τον βιασμό της σε μια χώρα που συνήθως μετατρέπει το θύμα σε θύτη άγγιξε και τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, ο οποίος τόνισε στο ThessToday.gr ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της.
    «Ο δήμος θα είναι δίπλα της και θα τη στηρίξει με κάθε τρόπο για να καταφέρει να επιστρέψει στην κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαγκαδά.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κρίσεις: Η Αστυνομία σε «χειμερία νάρκη» – Η «μάχη» της Κρήτης και όλα τα σενάρια
    Θεσσαλονίκη: Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια για τις δύο γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές σε διαμέρισμα (εικόνες & βίντεο)
    Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 από σήμερα – Οι εξαιρέσεις
    Καιρός: Προ των πυλών νέο ψυχρό κύμα – Τι είναι ο πολικός αεροχείμαρρος που θα χτυπήσει στην Ελλάδα
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ