16.1 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Θεσσαλονίκη: Έγραψαν συνθήματα στο μαγαζί του 27χρονου που κατηγορείται ότι βίασε 24χρονη (εικόνες)


    Το γνωστό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ανήκει στον 27χρονο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού 24χρονης, σε σουίτα ξενοδοχείου, βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/1).
    Σύμφωνα με το thestival.gr, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έγραψαν συνθήματα στην τζαμαρία του καταστήματος, όπως: «Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ».
    Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν: «Τα ξημερώματα του Σαββάτου 15/1 γράψαμε συνθήματα έξω από το Αχίλλειον στη Θεσσαλονίκη που είναι το μαγαζί ενός από τους βιαστές της κοπέλας για να υπενθυμίσουμε σε αυτόν αλλά και σε κάθε βιαστή ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλές και θα μας βρίσκουν απέναντί τους».
    Ολόκληρη η ανακοίνωση:
    “Τα ξημερώματα του Σαββάτου 15/1 γράψαμε συνθήματα έξω από το Αχίλλειον στη Θεσσαλονίκη που είναι το μαγαζί ενός από τους βιαστές της κοπέλας για να υπενθυμίσουμε σε αυτόν αλλά και σε κάθε βιαστή ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλές και θα μας βρίσκουν απέναντί τους.
    Ενώ το 2021 μετρήσαμε 19 γυναικοκτονίες η πατριαρχία έρχεται πάλι να μας θυμίσει οτι βιάζει, καταπιέζει και δολοφονεί! Είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι ανά πάσα στιγμή, εμείς ως γυναίκες, μπορούμε λόγω της φύσης μας ή της σεξουαλικότητάς μας, να γίνουμε αντικείμενα καταπίεσης. Μέσα σε μία πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, η κοινωνική νομιμοποίηση της έμφυλης βίας αποκρυσταλλώνεται είτε στην αποδοχή καταπιεστικών-εξουσιαστικών συμπεριφορών είτε στο να αποκρύπτονται τέτοιου είδους περιστατικά, αν το στάτους των βιαστών το επιτρέπει.
    Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στην αστική δικαιοσύνη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συγκαλύπτει και αφήνει ελεύθερους βιαστές, μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση μόλις έδωσε κατάθεση ο βιαστής μπόρεσε να φύγει ελεύθερος και ανενόχλητος. Το μόνο που έκαναν απλά εισαγγελέας και ανακριτής ήταν να του απαγορεύσουν την επικοινωνία με την κοπέλα! Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους βιαστές παραδέχτηκε το περιστατικό μέσω Instagram.
    Στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης καταπίεσης και όλων των μορφών εξουσίας. Για εμάς είναι προφανές ότι ο δρόμος για την εξάλειψη της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ένα αγώνα συνολικό, που τάσσεται ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και σε κάθε μορφή εξουσίας.
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ
    ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ”.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ο Ρούμπεν Σεμέδο του Ολυμπιακού έφαγε ξύλο από τρεις κουκουλοφόρους!
    Αποκλειστικό «L&O»: Χτύπησαν και λήστεψαν 88χρονο στο σπίτι του στη Νίκαια
    Τροχαίο στη Βούλα: «Άκουγα τη σπαρακτική φωνή του φίλου του οδηγού – Ήταν τρομαχτικό», δήλωσε μάρτυρας (βίντεο)
    Πρυτανεία ΑΣΟΕΕ: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για άσκηση δίωξης στον καθηγητή»
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ