• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κρίσεις στην Αστυνομία: Η ευθύνη και η αλήθεια για το φιάσκο με την λάθος σύλληψη στη Θεσσαλονίκη

lawandorder.gr 15-01-2022 14:51
Περιπολικό / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κρίσεις στην Αστυνομία: Η ευθύνη και η αλήθεια για το φιάσκο με την λάθος σύλληψη στη Θεσσαλονίκη
Πολλοί έχουν ήδη «βγάλει τα μαχαίρια» τους ενόψει των ετήσιων κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Αν και οι ετήσιες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία μπορεί να μετατέθηκαν για ένα μήνα μετά όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κάποιοι ωστόσο έχουν ήδη βγάλει τα μαχαίρια και τα ακονίζουν.

Πρόσφατο παράδειγμα η απόπειρα συκοφάντησης ανώτατου αξιωματικού που υπηρετεί στην Βόρεια Ελλάδα αναφορικά με τη λάθος σύλληψη ενός ομογενή από τη Γεωργία, για την δολοφονία του αρχηγού της Μαφίας του Κουργκάν, Αλεξάντερ Σολόνικ.

Οι άσπονδοι «φίλοι» του στρατηγού έτρεξαν να τον κατηγορήσουν για φιάσκο τόσο του ίδιου οσο και της Ασφαλειας Θεσσαλονίκης.

Η αληθεια όμως είναι άλλη. Υπεύθυνη για το φιάσκο είναι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η οποία καταχώρησε κατά λάθος στον φάκελο του Ρώσου εκτελεστή του Σολόνικ και τα αποτυπώματα του ομογενή με αποτέλεσμα η Ασφαλεια Θεσσαλονίκης να οδηγηθει σε λάθος συμπεράσματα.

Επειδή τέτοια λάθη όμως πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας, αξιοπιστία η οποία από το 2002 με την εξάρθρωση της 17Ν και έπειτα αναγνωρίστηκε διεθνώς, καλό θα ήταν στις επερχόμενες κρίσεις η πολιτική και η νέα φυσική ηγεσία να ασχοληθούν εκτενέστερα με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να εκλείψουν στο μέλλον παρόμοια λάθη που προέρχονται από την καθεστωτική αντίληψη και την «ισοβιότητα» κάποιων ανώτατων αξιωματικών που υπηρετούν εκεί αρκετά χρόνια τώρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo