• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Θεσσαλονίκη: Πορεία αντιεξουσιαστών στην Καμάρα για τις καταλήψεις στο ΑΠΘ (βίντεο)

lawandorder.gr 15-01-2022 14:20 Τελευταία ενημέρωση: 15-01-2022 14:21
Πορεία στη Θεσσαλονίκη / Φωτογραφία: ThessToday.gr
Θεσσαλονίκη: Πορεία αντιεξουσιαστών στην Καμάρα για τις καταλήψεις στο ΑΠΘ (βίντεο)
Ξεκίνησε η πορεία των αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από πανελλαδικό κάλεσμα για συγκέντρωση στις 13.00

Η πορεία των αντιεξουσιαστών από την Καμάρα, που ήταν προγραμματισμένη στις 13.00 ξεκίνησε από την Καμάρα, έπειτα από πανελλαδικό κάλεσμα, με αφορμή τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στις καταλήψεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πορεία κινείται αυτή τη στιγμή προς τα ανατολικά και την επιτηρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μάλιστα έχει στηθεί μπλόκο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ώστε να μη μπορέσουν οι διαδηλωτές να παρεισφρύσουν εντός.

Εκατοντάδες αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή της Καμάρας, ενώ έχουν αναρτήσει πανό για την κατάληψη στο Στέκι στο Βιολογικό. Όπως είχε γράψει το ThessToday.gr στη Θεσσαλονίκη κατέφθασαν αλληλέγγυοι στις καταλήψεις από όλη τη χώρα και δη, τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα στην ελληνική αστυνομία έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός.

Ήδη από νωρίς το πρωί κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί περιμετρικά της Καμάρας, ενώ κάτω υπό ισχυρή περιφρούρηση τέλει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τον φόβο ότι οι αντιεξουσιαστές ενδεχομένως να πλησιάσουν το campus μετά την πορεία.

Τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχύσουν δέκα διμοιρίες από την Περιφέρεια, αλλά θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το ειδικό όχημα ρίψης νερού της ΕΛΑΣ, «Αύρα». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα χρησιμοποιηθεί και Drone, με στόχο να επιτηρεί από αέρος την πορεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo