22.5 C
Athens
18 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Κυκλοφόρησαν δέκα «ιερές δηλώσεις» στη Μαγνησία


    Οι «ιερές δηλώσεις» που κατατέθηκαν στις αστυνομικές Αρχές του νομού Μαγνησίας ανερχονται σε δέκα, από τους αυτοαποκαλούμενους θεματοφύλακες του Συντάγματος, από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι σήμερα και εκτιμάται ότι είναι μέρος των 2.000 πολιτών που κατέθεσαν τη δήλωση στις Αρχές Πανελλαδικά.
    Σύμφωνα με το magnesianews.gr, τα άτομα που αποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών και σύντομα αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση αυτή, για την οποία έχει παρέμβει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλειώτας.
    Η «ιερά δήλωση» είναι ένα έντυπο 20 σελίδων κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012 με αφορμή τα μνημόνια, εμπλουτίστηκε το 2015 και το 2018 και φθάσαμε στο σήμερα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι έχουν το «δικαίωμα για ένοπλο αγώνα».
    Στο κείμενο των αρνητών του κορονοϊού που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», καλούν τους πολίτες σε «ένοπλο αγώνα» και απειλούν ακόμα και με εκτελέσεις μεταναστών, ενώ γίνεται λόγος για εκτελέσεις «προδοτών», που ευθύνονται είτε για την οικονομική είτε για την υγειονομική κρίση που βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης.
    Στη δήλωση αναφέρεται ότι «Όπως μου δίνει το δικαίωμα το άρθρο 120 του Συντάγματος να εκτελέσω όποιον διασπείρει τον ιό η δέχεται αναποτελεσματικά ιατρικά σκευάσματα και κυρίως όσους λαθρομετανάστες έχουν μπει στη χώρα μου και είναι φορείς του ιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
    «Θα βρίσκομαι σε ενάσκηση καθήκοντος και συνεχώς διατηρώ το δικαίωμά μου και την υποχρέωσή μου στην οπλοκατοχή και τη διαρκή ετοιμότητα», σημειώνεται στο κείμενο.
    Επιπλέον, οι υπογράφοντες την «ιερή δήλωση» απαιτούν από τις αστυνομικές Αρχές της χώρας να τους ενημερώνουν και να τους βοηθήσουν στις… εκτελέσεις που θα αναλάβουν για κάθε πράξη σε σχέση με την υγειονομική κρίση: «…ζητώ από εσάς, κύριε διοικητά, αλλά και από όποιο νόμιμο δικαστικό όργανο, να με συνδράμει στα παραπάνω (δολοφονίες, εκτελέσεις προδοτών) για τα οποία σας καθιστώ υπεύθυνους σε περίπτωση που τυχόν αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις μου. Να με ενημερώνετε συνεχώς για τα όποια ευρήματά σας με επίσημες και νόμιμες διαδικασίες στη διεύθυνση που αναγράφεται στο πεδίο με τα στοιχεία μου».
    Παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου
    Την άμεση προσαγωγή στο αυτόφωρο όσων αυτοανακηρύσσονται σε «θεματοφύλακες του Συντάγματος» ή «ιεροδηλωσήτες», την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος τους για πλημμελήματα αλλά και τη διενέργεια κύριας ανάκρισης για τον εντοπισμό κακουργημάτων ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.
    Με εγκύκλιο που απέστειλε προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας και με αφορμή τις αυξανόμενες αξιόποινες συμπεριφορές όσων αναγορεύουν εαυτούς σε θεματοφύλακες του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι (δήθεν) έχει καταλυθεί το Σύνταγμα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι «στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επιβάλλεται, η έννομη τάξη να τελεί σε εγρήγορση και να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά όταν τελούνται εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα, ακόμη και σε κλίμα ανορθολογισμού (σταδιακά διευρυνόμενο και πάντως όχι περιθωριακό) και ιδίως όταν οι δράστες ενεργούν εν τοις πράγμασι ως εχθροί του Συντάγματος.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εφτά «στέκια αναρχικών» εκκένωσε η Αστυνομία στα πανεπιστήμια – Βρέθηκαν κράνη, μολότοφ και ναρκωτικά
    Ασφαλιστικά μέτρα σε ενήλικους που έκαναν bullying σε έφηβο – Δεν θα τον προσεγγίζουν σε απόσταση κάτω των 20 μέτρων
    Βόρεια Εύβοια: 36χρονος μπήκε για πλιάτσικο σε καμένη κατοικία αλλά συνελήφθη
    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στο ξενοδοχείο κράτησης – Την Κυριακή η απόφαση για την απέλαση
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ