23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Τραγικά δυστυχήματα με supercars στην Ελλάδα – Από τη Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού στις Porsche Mad Clip και Βακάκη (βίντεο)


    Η ταχύτητα που αγάπησαν, τα πολυτελή αυτοκίνητα και η λάμψη των supercars, ήταν τα αίτια ώστε άνθρωποι της σόου μπιζ και όχι μόνο, να χάσουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Δυστυχήματα που μοιάζουν πολύ με εκείνο που συγκλόνισε το πανελλήνιο το βράδυ της Πέμπτης, με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό.
    Ομοιότητες και διαφορές δυστυχημάτων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και ανθρώπων οι οποίοι ήταν γνωστοί με τις δραστηριότητές τους.
    Το θανατηφόρο τροχαίο του Τζώρτζη Μονογιού έφερε στην μνήμη άλλα τραγικά δυστυχήματα με υπερπολυτελή αυτοκίνητα.
    Τρία δυστυχήματα με υπερλουξ αυτοκίνητα
    13 Ιανουαρίου του 2022, ο Τζώρτζης Μονογυιός χάνει τη ζωή του όταν η Ferrari που οδηγούσε καρφώνεται σε δέντρο στη Βούλα.
    2 Σεπτεμβρίου του 2021, ο γνωστός τράπερ Mad Clip αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο με Porsche επίσης στη Βούλα.
    26 Φεβρουαρίου του 2017, ο 23χρονος Γιώργος Βακάκης σκοτώνεται σε τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όταν έχασε τον έλεγχο της Porsche που οδηγούσε, παρασύροντας στον θάνατο τον συνοδηγό φίλο του, μία μητέρα και τον μόλις τριών ετών γιο της που βρίσκονταν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στον παράδρομο της Εθνικής.
    Τρία τροχαία δυστυχήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Τρεις τραγωδίες στην άσφαλτο, με κοινά χαρακτηριστικά τα σούπερ cars αλλά και την ταχύτητα. Όπως λένε οι ειδικοί, αυτά τα αυτοκίνητα χρειάζονται οδηγικές ικανότητες και σωστή συμπεριφορά στον δρόμο.
    Έκανε τα 0-100 σε 2,85 δευτερόλεπτα!
    Ο Τζώρτζης Μονογυιός οδηγούσε στη μοιραία πρώτη του βόλτα μία Ferrari 488 Pista που αποδίδει 710 ίππους, που πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,85 δευτερόλεπτα και την τελική της να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.
    «Αυτά τα αυτοκίνητα είναι μεγάλων επιδόσεων και χρειάζεται και μία εξοικείωση του αυτοκίνητου και μάλιστα όταν αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες».
    «Να μη μας κυριεύει το πάθος μας»
    Το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα με τη Ferrari, με θύμα τον αδελφό της Κατερίνας Μονογυιού, Τζώρτζη, ξύπνησε τις εφιαλτικές μνήμες από το τροχαίο δυστύχημα του Γιώργου Βακάκη όπου σκοτώθηκαν μια μητέρα με το παιδί που βρίσκονταν σε σταθμευμένο όχημα σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Αθηνών –Λαμίας, ο οδηγός της Porsche και ο συνοδηγός.
    Ο σύζυγος και πατέρας Υπάτιος Πατμάνογλου, ο οποίος είχε σωθεί γιατί βρισκόταν στην τουαλέτα του πάρκινγκ στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, μίλησε στο MEGA για το τροχαίο δυστύχημα του Τζώρτζη Μονογιού.
    «Είμαι συγκλονισμένος γιατί καταλαβαίνω τον πόνο αυτής της οικογένειας, συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Όλοι έχουμε πάθος, να μη μας κυριεύει το πάθος μας, δηλαδή να μπορούμε να το ελέγχουμε».
    Σύμφωνα με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η Porsche την στιγμή της σύγκρουσης έτρεχε με 320χλμ την ώρα.
    «Έχουμε δύο πάρα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα. Το δεύτερο είναι ότι οι δύο οδηγοί από όσο φαίνεται δεν έχουν την εμπειρία. Το τρίτο κομμάτι που μπορούμε να δούμε είναι ότι και οι δυο οδηγοί για να κινούνται με αυτό τον τρόπο, όπως και ο mad βέβαια σημαίνει ότι έχουν μία επιθετική συμπεριφορά μία επιθετική κουλτούρα», λέει ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, πραγματογνώμονας δυστυχήματος Βακάκη.
    Οι ομοιότητες με το τροχαίο του Mad Clip
    Το τροχαίο δυστύχημα του Μονογυιού σύμφωνα με ειδικούς έχει ομοιότητες με εκείνο του Mad Clip πριν από τέσσερις μήνες.
    O τράπερ είχε χάσει τη ζωή του στον ίδιο δρόμο και μάλιστα πολύ κοντά στο νέο δυστύχημα.
    Και τα δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν πάνω σε αντικείμενα, χωρίς εμπλοκή άλλου οχήματος, ενώ και οι δύο οδηγοί είχαν πάθος με την ταχύτητα.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Η ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού που «έσβησε» μέσα στη Ferrari – Από το ριάλιτι, στη Μύκονο και το πρώτο δυστύχημα πριν 22 χρόνια (βίντεο)
    Οι Σέρβοι γιατροί «αδειάζουν» τον Νόβακ Τζόκοβιτς: Γνώριζε πως είναι θετικός και δεν ακύρωσε τις εμφανίσεις του
    ΑΣΟΕΕ: Με σημάδια στο κεφάλι από την επίθεση εμφανίστηκε ο καθηγητής στη δίκη (βίντεο)
    Τραγωδία για τον παίκτη της ΑΕΚ, Όλεγκ Νταντσένκο – Σκοτώθηκε η γυναίκα του σε τροχαίο (βίντεο & εικόνα)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ