• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βόλος: Συγκλονίζει μητέρα που έδωσε την 9χρονη κόρη της στην Πρόνοια - «Ή θα πέθαινε δίπλα μου ή θα σωζόταν μακριά μου»

lawandorder.gr 14-01-2022 22:30 Τελευταία ενημέρωση: 14-01-2022 22:31
Βόλος: Συγκλονίζει μητέρα που έδωσε την 9χρονη κόρη της στην Πρόνοια - «Ή θα πέθαινε δίπλα μου ή θα σωζόταν μακριά μου»
Συγκλονίζει η μητέρα της 9χρονης από τον Βόλο: «Πώς να ζούσα το παιδί, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, ή θα πέθαινε δίπλα μου ή θα σωζόταν μακριά μου»

Μια απίστευτη υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη Νέα Ιωνία Βόλου με μια 48χρονη μητέρα που  πήγε να «παραδώσει» το 9χρονο παιδί της σε ορφανοτροφείο, καθώς αδυνατούσε να το μεγαλώσει εξαιτίας των χρεών της στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα gegonota.news η εννιάχρονη που παρακολουθούσε μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 20 ημέρες και στο σπίτι της ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό.

Η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε μια ημέρα στη Πρόνοια και τους είπε… «σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω».

Δόθηκε στο Ορφανοτροφείο με εισαγγελική παραγγελία

Η ασθένεια της μικρής δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες και δόθηκε στο Ορφανοτροφείο με εισαγγελική παραγγελία. Έκλαιγε ασταμάτητα για 15 ημέρες  η μικρή και ηρέμησε μόνο όταν είδε ξανά την μητέρα της.

«Πώς να ζούσα το παιδί, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό. Μετά τον θάνατο του πατέρα της πριν από τρία χρόνια κοιμόταν μαζί μου. Έπρεπε να της δώσω να καταλάβει πως την αφήνω για το καλό της και πως σύντομα θα είμαστε ξανά μαζί. Έκτοτε, πέρασαν έξι μήνες και το παιδί παραμένει στο ίδρυμα», είπε η ίδια στα gegonota.news.

Έχασε το σύζυγό της πριν 3 χρόνια

Η 48χρονη μοδίστρα, έχασε τον σύζυγό της πριν από τρία χρόνια από πνευμονία. Οι συνθήκες εργασίας του δημιούργησαν το πρόβλημα της υγείας του. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του συζύγου υπήρξε η κατάρρευση. Ένα χρόνο πριν τον θάνατό του αρρώστησε και το παιδί.

Η 48χρονη γυναίκα δεν έχει καμία οικονομική βοήθεια από τους συγγενείς της.

«Ο πατέρας μου θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά δεν θέλει. Δεν ενέκρινε ποτέ τον σύζυγό μου και οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν. Έχει μια νέα ζωή και δεν χωράμε σε αυτή, παρότι από την πρώην σύζυγο αποκόμισε μια μεγάλη κληρονομιά. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και στην ετεροθαλή αδελφή του. Παντού λοιπόν έβλεπα αδιέξοδο. Μια ημέρα είπα πως δεν θα πεθάνει το παιδί μου και έτσι σηκώθηκα το πρωί, την φίλησα και πήγα γραμμή στην Πρόνοια».

«Ή θα πέθαινε δίπλα μου ή θα σωζόταν μακριά μου»

Δεν μπορώ να ζήσω το παιδί, θα πεθάνει. Δεν έχω φαγητό, ρεύμα, νερό. Πόνεσα βαθιά αλλά λύση δεν υπήρχε. Εάν δεν το έδινα εγώ, κάποια στιγμή θα το παίρνανε το παιδί. Μάνα είμαι. Έπρεπε να αποφασίσω εάν θα πεθάνει δίπλα μου με την κατάσταση που ζούσαμε ή θα σωθεί μακριά μου», μας είπε.

Η μητέρα βλέπει την 9 χρονη κόρη της κάθε 20 ημέρες. Την συνοδεύει στο Νοσοκομείο για τις μεταγγίσεις, ενώ η ίδια ζει σε ένα συγγενικό σπίτι, σε κάποιο χωριό της Θεσσαλίας, που για ευνόητους λόγους δεν καταγράφουμε.

Χρωστάει 12.650 ευρώ

Το χρέος ση ΔΕΗ είναι 10.000 ευρώ και στη ΔΕΥΑΜΒ 2.650 ευρώ. Από το 2014 κανένας διακανονισμός δεν τηρήθηκε και το χρέος εκτοξεύθηκε.

«Μπορώ να δουλέψω ως μοδίστρα στο σπίτι και να φροντίζω το παιδί μου ταυτόχρονα. Μπορώ να κάνω όποια δουλειά χρειαστεί. Πρέπει να ζήσουμε και το μόνο που ζητάω είναι να δουλέψω», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo