• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Παραλίγο να γεννήσει στο δρόμο στη Λαμία: «Βοήθεια, κρατάω το κεφάλι του μωρού» - Το «ευχαριστώ» του πατέρα στους αστυνομικούς

lawandorder.gr 14-01-2022 22:01
Αστυνομία / Φωτογραφία: Eurokinisi
Παραλίγο να γεννήσει στο δρόμο στη Λαμία: «Βοήθεια, κρατάω το κεφάλι του μωρού» - Το «ευχαριστώ» του πατέρα στους αστυνομικούς
Η εφιαλτική βραδιά ενός ζευγαριού στη γέννηση του τρίτου τους παιδιού. Πως βοήθησαν οι αστυνομικοί να έρθει στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε ένα ζευγάρι στη Λαμία, το βράδυ της Πέμπτης, μέχρι να έρθει στη ζωή το τρίτο τους παιδί, καθώς δεν υπήρχε γυναικολόγος στην Άμφισσα!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «LamiaReport» η 33χρονη μητέρα το βράδυ άρχισε να νιώθει τους πόνους της γέννας. Είχε γεννήσει ήδη άλλα δύο αγοράκια, οπότε γνώριζε καλά τη διαδικασία. Σε επικοινωνία όμως που είχαν με το νοσοκομείο της Άμφισσας, έμαθαν πως δεν υπήρχε γυναικολόγος.

Και σε περίπτωση που πήγαιναν εκεί θα έπρεπε η γυναίκα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στη Λάρισα! Έτσι πήραν την απόφαση να φύγουν μόνοι τους για τη Λαμία, με τον πατέρα, επαγγελματίας οδηγός, να τρέχει με 200 χιλιόμετρα στο δρόμο αφού η γυναίκα πόναγε και ήταν έτοιμη να γεννήσει.

Το χρονικό, όπως το περιέγραψε ο πατέρας

«Το πρωί της Πέμπτης πήγαμε στο γιατρό του νοσοκομείου της Άμφισσας και μας είπε ότι ειναι πολύ πιθανό το Σαββατοκύριακο να γεννήσει η γυναίκα μου. "Αν δεν γεννήσει μεχρι τότε, ελάτε τη Δευτέρα ξανά" μας είπε ο γυναικολόγος. όμως γύρω στις 10:30 το βράδυ η γυναίκα μου άρχισε να έχει πόνους και κατάλαβε ότι πλησιάζει η ώρα για να γεννήσει. Πήραμε τηλέφωνο στο νοσοκομείο της Άμφισσας και μας είπαν ότι δεν εφημερεύει γυναικολόγος και ότι αν πάμε εκεί πρέπει να τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο στη Λάρισα», λέει ο 38χρονος πατέρας ο οποίος βρέθηκε σε αδιέξοδο.

«Με τη γυναίκα μου να σφαδάζει από τους πόνους πήραμε την απόφαση να έρθουμε μόνοι μας Λαμία, αφού τηλεφωνήσαμε στο νοσοκομείο και μας είπαν ότι εφημερεύει γυναικολόγος.

Παρά τον παγετό, έδειχνε -4 το θερμόμετρο στο αυτοκίνητο, έτρεχα με υπερβολική ταχύτητα. Ευτυχώς γνωρίζω πολύ καλά το δρόμο, όμως η αγωνία ήταν τόσο μεγάλη που αναγκαστικά έπρεπε να τρέξω. Όταν φτάσαμε έξω από τη Λαμία ακούω τη γυναίκα μου να λέει "βοήθεια, κρατάω το κεφάλι του μωρού στα χέρια μου", τότε σταμάτησα και πήρα τηλέφωνο την αστυνομία».

Το «ευχαριστώ» του πατέρα στους αστυνομικούς

«Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και θέλω να τους πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ", αφού πολύ γρήγορα έκλεισαν διασταυρώσεις και φανάρια για να περάσουμε γρήγορα.

Στην εθνική οδό πρέπει να πήγαινα με 200χλμ και μέσα στην πόλη περάσαμε με μεγάλη ταχύτητα. Δεν ήξερα πως να πάω στο νοσοκομείο και ευτυχώς με οδήγησε το περιπολικό, αφού αναγκάστηκα να κόψω ταχύτητα για να περάσει μπροστά. Μόλις φτάσαμε στα Επείγοντα η γυναίκα μου γέννησε το τρίτο μας παιδάκι, που είναι κοριτσάκι και είναι καλά και οι δυο τους.

Εγώ ακόμα δεν έχω συνέλθει από όλο αυτό που έζησα και ευχαριστώ το Θεό που όλα πήγαν καλά. Θέλω όμως να θέσω ένα ερώτημα προς το νοσοκομείο της Άμφισσας. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει σε επιφυλακή από το σπίτι ένας γυναικολόγος για να έρχεται σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις;».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo