• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Eurostat: Το Νοέμβριο καταγράφτηκε η μεγαλύτερη αύξηση της θνησιμότητας στην Ευρώπη λόγο κορονοϊού

lawandorder.gr 14-01-2022 19:50
Eurostat: Το Νοέμβριο καταγράφτηκε η μεγαλύτερη αύξηση της θνησιμότητας στην Ευρώπη λόγο κορονοϊού
Η θνησιμότητα μεταβάλλεται ανάλογα την χώρα

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέθαναν περίπου 27% περισσότεροι άνθρωποι απ' ότι συνήθως τον Νοέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση θνησιμότητας που καταγράφεται σε ένα χρόνο καθώς ένα νέο κύμα του κορονοϊού σάρωνε την περιοχή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή (14/01).

Η θνησιμότητα μεταβάλλεται ανάλογα την χώρα

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα -η αύξηση του συνολικού αριθμού των θανάτων, από οποιαδήποτε αιτία, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο προηγούμενων ετών- εξακολουθεί να ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα, ανέφερε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Τον Νοέμβριο η Βουλγαρία και η Ρουμανία κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστό με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα να φθάνει το 88% και το 84% αντίστοιχα, ενώ η Ιταλία είδε 4% περισσότερους θανάτους.

Μόνο περίπου το 30% των Βούλγαρων έχουν εμβολιαστεί πλήρως, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, ενώ η Ρουμανία είναι η χώρα με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών στην Ένωση, με περίπου το 40% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η Σουηδία, που απέφυγε τα αυστηρά lockdown στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, είναι η μοναδική χώρα η οποία δεν είδε αύξηση των επιπλέον θανάτων τον Νοέμβριο. Η χώρα κατέγραψε μείωση 0,5%.

Το υψηλότερο επίπεδο επιπλέον θανάτων στην ΕΕ αφότου ξεκίνησε η πανδημία καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2020 και ήταν 40%.

Ενώ μεγάλες αυξήσεις στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με εξάρσεις της COVID-19, η Eurostat δεν διαχωρίζει τους αριθμούς ανάλογα με την αιτία θανάτου, το φύλο ή την ηλικία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo