• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αιχμές Δούρου για Μάνδρα: «Δεν ξέρω πως ένας συνετός περιφερειάρχης θα έπρεπε να πάει στον Άρειο Πάγο, με τρέσες και βλεφαρίδες»

Κατερίνα Μάνθου 14-01-2022 17:07 Τελευταία ενημέρωση: 14-01-2022 17:38
Αιχμές Δούρου για Μάνδρα: «Δεν ξέρω πως ένας συνετός περιφερειάρχης θα έπρεπε να πάει στον Άρειο Πάγο, με τρέσες και βλεφαρίδες»
Με αυτά τα λόγια σχολίασε σήμερα η Ρένα Δούρου τη στάση όσων την επέκριναν για την εμφάνισή της όταν πήγε να καταθέσει αναφορά στον Άρειο Πάγο

«Δεν ξέρω πως ένα συνετός περιφερειάρχης θα έπρεπε μία τέτοια ημέρα να πάει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τρέσες και βλεφαρίδες». Με αυτά τα λόγια σχολίασε σήμερα η Ρένα Δούρου τη στάση όσων την επέκριναν για την εμφάνισή της όταν πήγε να καταθέσει αναφορά στον Άρειο Πάγο για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Η κατηγορούμενη πρώην Περιφερειάρχης Αττικής συνεχίζοντας την απολογία της σήμερα στο δικαστήριο, άφησε ακόμη ξεκάθαρες αιχμές για τους προκατόχους της στην Περιφέρεια, λέγοντας πως με την ανάληψη των καθηκόντων της, «βρήκε 50 μελέτες και κανένα έργο». Νωρίτερα, η Ρένα Δούρου δήλωσε πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα στη Μάνδρα.

Οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση

Μεταξύ άλλων η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής είπε στο δικαστήριο: «Οι τραγωδίες σαν και αυτή που έλαβε χώρα στη Μάνδρα δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση... (…) Ουδέποτε ήθελα να αντιλέξω για όσους θεώρησαν ότι η Δούρου φταίει για την απώλεια τόσων ζωών. Ακόμα και όταν ο προκάτοχος μου έβγαινε και έλεγε «έτοιμη ήταν η μελέτη, στο συρτάρι της την άφησα». Μου έλεγαν τότε: «Βγες και πες πως η μελέτη ήταν έτοιμη στα τέλη 2016». Εγώ έλεγα τότε πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από την έδρα, για το εάν ισχύει ότι τον Οκτώβριο του 2014 η ίδια είχε δηλώσει πως η Μάνδρα σε έξι μήνες θα έχει αντιπλημμυρικά έργα, απάντησε πως αυτό βασίζεται σε ένα δημοσίευμα της «Ομάδας Αλήθειας» που είναι «κομμένο και ραμμένο». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν υπάρχει αυτό. Είχα πει προεκλογικά ότι σε έξι μήνες θα έχουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ο οποίος εν πολλοίς υλοποιήθηκε».

«Δεν ψάχνω για άλλοθι»

Ακόμη, η κυρία Δούρου έκανε αναφορά και πάλι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Να μην φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή, δε ψάχνω για άλλοθι αλλά ακόμα και ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις συνέπειες της. Δεν την αρνιόμαστε αλλά δεν την έχουμε ως άλλοθι. Δουλέψαμε για την προστασία συμπολιτών μας. Σας λέω ότι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα ,όταν δεν υπάρχουν, δε δικαιώνει τα θύματα». Ακόμη, επισήμανε πως δεν καταλαβαίνει τι εννοούν όσοι λένε ότι έπρεπε να ακούσει το «καμπανάκι» από τις πλημμύρες του 2015.

«“Την «καμπάνα” την βαρούσαμε εμείς ήδη από προεκλογική περίοδο και κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να την υλοποιήσουμε. Μας έλεγαν ότι βάζουμε πολλά έργα και ότι μας ζητάνε οι δήμαρχοι το κάνουμε», είπε.

Η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα θα συνεχιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo