18.4 C
Athens
16.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Άρχισε η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ για την κατηγορία της τοκογλυφίας – Θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου


    Άρχισε την Παρασκευή με ενστάσεις στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ για την υπόθεση τοκογλυφίας για την οποία κατηγορείται, ο ίδιος και μια ακόμη γυναίκα.
    Μάλιστα, ο καθηγητής βρέθηκε την Παρασκευή στα δικαστήρια όπως και ο αντίδικος του, επίσης καθηγητής. Ο κατηγορούμενος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ έφερε τα σημάδια από την επίθεση που δέχθηκε μέσα στο αμφιθέατρο.
    Με την έναρξη της δίκης οι κατηγορούμενοι υπέβαλλαν στο δικαστήριο σειρά ενστάσεων με πλέον σημαντική αυτή για ακυρότητα της ποινικής δίωξης που τους ασκήθηκε, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος.
    Λαμβάνοντας το λόγο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτή την ένσταση ακυρότητας που έθεσαν οι κατηγορούμενοι. «Στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνοντας πως «είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορούμενων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».
    Διεκόπη δίκη για τις 28 Ιανουαρίου
    Όπως ανέφεραν, οι δικηγόροι των κατηγορούμενων στο ακροατήριο, στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των δυο κατηγορουμένων, περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές τους, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες. «Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κύριε πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα», είπαν, μεταξύ άλλων, οι συνήγοροι της υπεράσπισης.
    Αντίθετα, ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ. Τάτσης, είπε σε δήλωσή του: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».
    Τελικά, η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί των ενστάσεων που κατέθεσαν οι δυο κατηγορούμενοι.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Τροχαίο στη Βούλα: «Με προσπέρασε σαν να γινόταν σεισμός» – Σοκάρουν οι αυτόπτες μάρτυρες (εικόνες & βίντεο)
    Νέα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις: Τι ισχύει με την αναστολή εργασίας – Όλοι οι ΚΑΔ
    Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του – Προς απέλαση ο Σέρβος
    Μητσοτάκης: Νέα αύξηση κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου, όχι σε επέκταση εμβολιασμού στους κάτω των 60 (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ