14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Εξελίξεις: Σε Ουκρανία και Ρωσία μεταβαίνει η Γερμανίδα ΥΠΕΞ την ερχόμενη εβδομάδα


    Στο Κίεβο και στη συνέχεια στη Μόσχα θα βρεθεί η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ προκειμένου να συζητήσει διάφορα θέματα περιλαμβανομένης της σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
    Χθες Πέμπτη (13/01) η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με την Μπέρμποκ την ερχόμενη Τρίτη.
    Η Μπέρμποκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα επισήμανε την ανάγκη ενός διαλόγου με τη Μόσχα για αποκλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Ωστόσο η Ρωσία χαρακτήρισε «απογοητευτικές τις συνομιλίες που είχε αυτή την εβδομάδα με δυτικές δυνάμεις.
    Το Βερολίνο ελπίζει παρ’ όλα αυτά, ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (14/01) εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
    Η Ρωσία κατηγορείται ότι συγκεντρώνει στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία
    Οι Δυτικοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι συγκέντρωσε τις τελευταίες εβδομάδες περίπου 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία για να προετοιμάσουν μια επίθεση εναντίον της χώρας, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.
    Η Μόσχα διεκδικεί από την πλευρά της εγγυήσεις από τη Δύση ότι θα σταματήσει η διεύρυνση της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, κυρίως στην Ουκρανία.
    Οι εντάσεις αυτές μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον αγωγό αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία και στον οποίο εναντιώνεται η Ουκρανία.
    Οι ΗΠΑ, αλλά και οι οικολόγοι υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης, εκτιμούν πως σε περίπτωση εισβολής ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο αγωγός, που δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, θα πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο κυρώσεων.
    Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες εκτιμούν από την πλευρά τους πως ο αγωγός, ένα «ιδιωτικό» σχέδιο , πρέπει να μείνει εκτός του ουκρανικού φακέλου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Τροχαίο στη Βούλα: «Με προσπέρασε σαν να γινόταν σεισμός» – Σοκάρουν οι αυτόπτες μάρτυρες (εικόνες & βίντεο)
    Νέα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις: Τι ισχύει με την αναστολή εργασίας – Όλοι οι ΚΑΔ
    Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του – Προς απέλαση ο Σέρβος
    Μητσοτάκης: Νέα αύξηση κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου, όχι σε επέκταση εμβολιασμού στους κάτω των 60 (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ