18.6 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του – Προς απέλαση ο Σέρβος


    Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, χρησιμοποίησε την προσωπική του εξουσία, ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, απέλασε τον Νο.1 τενίστα στον κόσμο και πλέον δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open.
    Μάλιστα, ο υπουργός Μετανάστευσης έκανε δηλώσεις, για την απόφαση αυτή λέγοντας: «Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κύριος Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω».
    Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου τη Δευτέρα (10/1), ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.
    «Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία κορωνοϊού».
    Με το Aυσταλιανό Open να ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα (17/1), η δικηγορική ομάδα του κορυφαίου τενίστα αναλαμβάνει ξανά δράση, με την ελπίδα ότι ο παίκτης θα δικαιωθεί για δεύτερη φορά.
    Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την παραδοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς πως είχε κάνει ψευδή δήλωση στο ταξιδιωτικό του έντυπο- το οποίο ανέφερε πως δεν είχε ταξιδέψει τις 14 ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία, ενώ στην πραγματικότητα είχε πάει στην Ισπανία. Είπε ότι το λάθος έγινε από τον ατζέντη του, αποκαλώντας του μάλιστα «ανθρώπινο λάθος» και πρόσθεσε πως «δεν ήταν εσκεμμένο». Επίσης, παραδέχτηκε πως συνάντησε έναν δημοσιογράφο και έκανε φωτογράφηση ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό. Και σίγουρα αυτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σημερινή απόφαση.
    Μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Νόλε και αν η αυστραλιανή κυβέρνηση του επιβάλει την τριετή απαγόρευση εισόδου στη χώρα.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Τροχαίο στη Βούλα: Αδερφός βουλευτή της ΝΔ ο νεκρός οδηγός
    Τροχαίο στη Βούλα: Η στιγμή που η Ferrari τυλίγεται στις φλόγες (βίντεο)
    Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό παιδιού σε κέντρο για ΑμΕΑ
    Ελασσόνα: Του ήρθε το ρεύμα 8.000 ευρώ και ξεκίνησε απεργία πείνας – Σε απόγνωση ο καταστηματάρχης
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ