• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επίδομα 534 ευρώ: Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού

lawandorder.gr 13-01-2022 21:42 Τελευταία ενημέρωση: 13-01-2022 22:16
Παιδότοπος / Φωτογραφία: Eurokinissi
Επίδομα 534 ευρώ: Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού
Την επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως παιδότοποι, θέατρα και χώροι διασκέδασης προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Την επέκταση του μέτρου της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για περισσότερους κλάδους της οικονομίας προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Όπως είπε το μέτρο θα επεκταθεί σε περισσότερους κλάδους της οικονομίας, όπως σε παιδότοπους, θέατρα και αθλητισμό, πέραν από τομείς της εστίασης που ισχύει σήμερα.

Απέκλεισε τη μείωση ΦΠΑ

Ερωτηθείς για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, απάντησε ότι κατ' αρχάς δεν υπήρξε διαφωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης. «Όντως το εξετάσαμε σε όλα τα προϊόντα» είπε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η χώρα έχει το υψηλότερο χρέος και το τρίτο υψηλότερο πρωτογενές έλλειμμα (περίπου 13 δισ. ευρώ) στην Ευρώπη, δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα, βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, η ΕΚΤ αναμένεται να μεταβάλλει τη νομισματική πολιτική και από το 2023 θα επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες. Υπό αυτά τα δεδομένα, σημείωσε, «μέσα Ιανουαρίου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επεκτατική πολιτική και να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό. Όμως, όλα είναι στο τραπέζι προς αξιολόγηση, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Στα 38 δισ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 38 δισ. ευρώ και αποτελούν ισχυρό όπλο απέναντι στις διακυμάνσεις των αγορών. Αλλά υπάρχει το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα (λόγω των μέτρων στήριξης, που αποτέλεσαν το τέταρτο υψηλότερο πακέτο μέτρων παγκοσμίως), οπότε η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με σύνεση, σωφροσύνη και διορατικότητα. Κατέληξε δε, λέγοντας ότι τα μέτρα θα αποσύρονται σταδιακά, ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η οικονομία, ενώ η κυβέρνηση θα είναι κοντά σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους για όσο χρειαστεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo