18.8 C
Athens
14.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση υποτίμησε την ακρίβεια – Άμεσα αύξηση κατώτατου μισθού»


    Για «κραυγαλέα υποτίμηση του προβλήματος της ακρίβειας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και για παρεμβάσεις της ΝΔ που έπληξαν κατάφωρα το εισόδημα της κοινωνίας», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».
    Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ «ανακοίνωσε ένα κονδύλι μόλις 150 εκατ. ευρώ, με τη ΝΔ να λέει τότε ότι η ακρίβεια θα είναι ένα πρόσκαιρο πρόβλημα μέχρι τα Χριστούγεννα», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμαινε ότι «το ‘καλό σενάριο’ μιλάει για τουλάχιστον 9 μήνες» και πως «κάποιοι αναλυτές σήμερα στις ΗΠΑ να λένε ότι ειδικά το ενεργειακό μπορεί να μας απασχολήσει για δύο χρόνια».
    «Εύχομαι να μην πέσουν μέσα, αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε και για το κακό σενάριο», τόνισε, ωστόσο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο υποτίμησε το πρόβλημα, αλλά με την πολιτική της πλήττει και το λαϊκό εισόδημα».
    Η κυβέρνηση «έκοψε 2,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους
    Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος η κυβέρνηση «έκοψε 2,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, αφού κατήργησε την επαναφορά μέρους της 13ης σύνταξης που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019».
    Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
    Ως προς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σημείωσε: πρώτον, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, καθώς «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη, που ο κατώτατος μισθός παραμένει χαμηλότερος από αυτόν που είχαμε το 2010».
    Δεύτερον, μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα και φυσικό αέριο. «Γνωρίζουμε ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα οι λογαριασμοί φυσικού αερίου που έρχονται στις πολυκατοικίες είναι δύο και τρεις φορές πάνω», είπε.
    Τρίτον, παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ «και η κυβέρνηση να μην επιδοτεί τα υπερκέρδη των ιδιωτών στην αγορά ενέργειας». Την κατηγόρησε δε ότι «επέλεξε εν μέσω ενεργειακής κρίσης να χάσει το Δημόσιο ένα επιπλέον ποσοστό της ΔΕΗ». Επίσης τόνισε την ανάγκη «να γίνει ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, ειδικά για αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
    Νέα αύξηση κατώτατου μισθού ανακοινώνει ο Μητσοτάκης
    Σημειώνεται ότι δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού με χρονικό ορίζοντα ως τον Ιούλιο του 2022, αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με πληροφορίες του «L&O» ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ότι ο κατώτατος μισθώς θα φτάσει 703 ευρώ τον Ιούλιο.
    Έσπασε κάθε ρεκόρ ο πληθωρισμός: Εκτοξεύτηκε στο 5,1% τον Δεκέμβριο
    Στο 5,1% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, με τις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων να καταγράφουν ιλιγγιώδη άνοδο.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δολοφονία Σολόνικ: Έπιασαν λάθος άνθρωπο στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω συνωνυμίας!
    Συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ: Ποινική δίωξη για πλημμελήματα και αυτόφωρο για τους έξι συλληφθέντες
    Τραγικός επίλογος στις Σέρρες: Νεκρή η 24χρονη αγνοούμενη από την κακοκαιρία «Διομήδης»
    Έσπασε κάθε ρεκόρ ο πληθωρισμός: Εκτοξεύτηκε στο 5,1% τον Δεκέμβριο
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ