19.3 C
Athens
14.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Δίκη «ψευτογιατρού»: «Μου αφαίρεσαν πλευρό, έτρωγα γαϊδουράγκαθο και μούγκριζα από τους πόνους» κατέθεσε μάρτυρας


    Κάθε φαντασία ξεπερνά η κομπογιαννίτικη δράση του «ψευτογιατρού» στην περίπτωση ενός άνδρα, ο οποίος έχασε το πλευρό του κατά τη διάρκεια χειρουργείου στο οποίο υποβλήθηκε από τον 49χρονο Dr Konto αλλά και τρεις συγκατηγορούμενούς του, γιατρούς σε κεντρική κλινική των Αθηνών, ανάμεσά τους και ένας πρώην υπουργός.
    Από το ατύχημα στα χέρια του… «ψευτογιατρού»
    Σήμερα, ο άνδρας αυτός κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του «ψευτογιατρού» για τις 12 ανθρωποκτονίες ασθενών και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.
    Ειδικότερα, ο μάρτυρας, τον οποίο εκπροσωπεί ο Αλέξης Κούγιας, είναι κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος της Ρόδου και αρχίζοντας την κατάθεσή του στο ακροατήριο, περιέγραψε το ατύχημα που είχε και εξαιτίας του οποίου άρχισε να αναζητεί γιατρούς στην Αθήνα για να φτάσει τελικά στον κατηγορούμενο: «Τον Ιούνιο 2014 είχα ένα ατύχημα με το αλεξίπτωτο, χτύπησα σοβαρά και υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία.
    Έμεινα τρεις μήνες στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου, μου είπε ότι θα μείνεις με αυτά τα προβλήματα για όλη σου τη ζωή. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να τονώσω τον εαυτό μου. Καθημερινά έκανα κολύμβηση αλλά δεν μπορούσα να περπατήσω. Το 2018 Μάρτιο άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Έψαχνα παντού για γιατρούς, Γερμανία, Αγγλία. Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Μου είπαν «μάθε να ζεις με αυτό». Έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός αλλά δε το δεχόμουν».
    Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας, ανέφερε πως μέσω Ιντερνέτ βρήκε ένα γιατρό σε κλινική των Αθηνών και έκλεισε ραντεβού. «Αρχές Μαρτίου 2018 πήγα στην Κλινική. Ήταν τέσσερα άτομα απ´έξω και κύριος κατηγορούμενος, με πολιτικά ρούχα. Μου συστήθηκε ως χειρούργος ορθοπεδικός, που δεν χειρουργεί εδώ, αλλά στη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική», είπε ο μάρτυρας για να προσθέσει πως ο κατηγορούμενος τον διαβεβαίωσε ότι αν υποβληθεί σε χειρουργείο θα γίνει καλά και θα φτάσει στο σημείο να παίζει ακόμη και ποδόσφαιρο. Ο κατηγορούμενος του ανέφερε ακόμη ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα και ότι η βλάβη στην υγεία του θα αποκατασταθεί με το χειρουργείο.
    «Έτρωγα για έξι μήνες γαϊδουράγκαθο, έπαιρνα 12 χάπια»
    «Μου έστειλε e – mail με οδηγίες, έτρωγα για έξι μήνες γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου. Μέσα Ιουνίου, μου είπε να κάνω αξονική και μαγνητική», επισήμανε ο μάρτυρας, τονίζοντας ότι έδωσε στον κατηγορούμενο 20.000 ευρώ μετρητά για μόσχευμα που δήθεν θα έρχονταν από το εξωτερικό.
    Ακόμη ο μάρτυρας ανέφερε για τον «ψευτογιατρό»: «Μου είπε να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα». Ο ίδιος κατέθεσε ακόμη ότι μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε από τον 49χρονο και τους συγκατηγορούμενούς του στο δωμάτιο του, τον επισκέφθηκε και ο επίσης κατηγορούμενος πρώην υπουργός γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του.
    «Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω. Την άλλη ημέρα εγώ περπάτησα. Ξύπνησα στις 4 το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο «ψευτογιατρός» με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο «ψευτογιατρός» μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα». Πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό» ανέφερε στη συνέχεια της κατάθεσής του στο θύμα για να τονίσει πως οι κατηγορούμενοι τον διαβεβαίωναν ότι «όλα πήγαν καλά» και ότι θα περπατήσει. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο «ψευτογιατρός» του ζήτησε 50.000 ευρώ, ενώ η οικογένειά του κατέβαλλε στο λογιστήριο της κλινικής και 20.000 ευρώ.
    «Βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρήζομαι να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ» συνέχισε ακόμη ο μάρτυρας και προσέθεσε: «Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου».
    «Με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;»
    Τέλος, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο μάρτυρας ανέφερε: «Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει «με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;» Του απάντησα όταν περπατήσω θα στο δώσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πως με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά; Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν όπως οι άλλοι γιατροί ότι δε γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δολοφονία Σολόνικ: Έπιασαν λάθος άνθρωπο στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω συνωνυμίας!
    Συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ: Ποινική δίωξη για πλημμελήματα και αυτόφωρο για τους έξι συλληφθέντες
    Τραγικός επίλογος στις Σέρρες: Νεκρή η 24χρονη αγνοούμενη από την κακοκαιρία «Διομήδης»
    Έσπασε κάθε ρεκόρ ο πληθωρισμός: Εκτοξεύτηκε στο 5,1% τον Δεκέμβριο
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ