14.3 C
Athens
11.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Μετάλλαξη Όμικρον: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Τουρκία, επιστρατεύει νοσηλευτές η Ελβετία


    Η μετάλλαξη Όμικρον δεν έχει εξασθενήσει ακόμη στην Ευρώπη, με τις χώρες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στην πρωτοφανή μεταδοτικότητα της παραλλαγής αυτής του κορονοϊού.
    Η Τουρκία καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σε ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, ο οποίος ευτυχώς δεν συνοδεύεται από αύξηση νοσηλειών και θανάτων, την ώρα που η Ιταλία καταγράφει μείωση των νοσηλευομένων ασθενών.
    Παράλληλα, το μεγαλύτερο καντόνι της Ελβετίας προχωρά σε επίταξη νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να αντιμετωπίσει το πικ του κύματος της πανδημίας, το οποίο αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο.
    Συναπτά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Τουρκία
    Η Τουρκία κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες 77.722 νέα κρούσματα του κορονοϊού, αρνητικό ρεκόρ από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι η μετάλλαξη του νέου κορονοϊού Όμικρον θα μειώσει τη σοβαρότητα της πανδημίας λόγω του χαμηλότερου ποσοστού νοσηλειών.
    Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 10% τον περασμένο μήνα, παρόλο που τα καθημερινά κρούσματα τετραπλασιάστηκαν, δήλωσε ο Κοτζά μετά από μια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλευτικού επιστημονικού συμβουλίου που προσάρμοσε επίσης τις απαιτήσεις τεστ και απομόνωσης.
    «Καταγράψαμε μεγαλύτερο αριθμό νοσηλειών με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων τις προηγούμενες περιόδους της πανδημίας. Φαίνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα μειώσει τον κίνδυνο της πανδημίας», τόνισε.
    Τέταρτη δόση εμβολίου εξετάζει η Δανία
    Την τέταρτη δόση εξετάζει η Δανία θα προσφέρει μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της covid-19 στους πιο ευάλωτους πολίτες, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ρεκόρ μολύνσεων από τη μετάλλαξη Όμικρον.
    Η απόφαση αυτή ελήφθη την ώρα που οι βουλευτές συμφώνησαν να χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς στο τέλος της εβδομάδας, ένα μέτρο που μεταξύ άλλων αφορά την επαναλειτουργία των κινηματογράφων και των μουσικών σκηνών κι ενώ οι δείκτες νοσηλείας και θανάτων έχουν σταθεροποιηθεί παρά την αύξηση των κρουσμάτων.
    «Τώρα ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο, πιο συγκεκριμένα μια απόφαση να προσφέρουμε την τέταρτη δόση στους πιο ευάλωτους πολίτες», που έλαβαν μια τρίτη δόση στην αρχή της εκστρατείας των αναμνηστικών δόσεων το φθινόπωρο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χέουνικε.
    Η απόφαση αυτή αφορά τους ανοσοκατεσταλμένους, τους καρκινοπαθείς ή όσους πάσχουν από αρθρίτιδα.
    Επίταξη νοσηλευτικού προσωπικού στην Ελβετία
    Την επίταξη νοσηλευτικού προσωπικού αποφάσισε το καντόνι Γκραουμπούντεν (Γκριτζόνι), το μεγαλύτερο της Ελβετίας, λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας από τη μετάλλαξη Όμικρον.
    Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, ειδικευμένοι νοσηλευτές οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν εργάζονται στον υγειονομικό τομέα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις αρμόδιες αρχές, καθώς αναμένεται συμφόρηση των κλινικών και έλλειψη προσωπικού.
    Η επιστημονική επιτροπή η οποία συμβουλεύει την ελβετική κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας αναμένει ότι στην κορύφωση του κύματος της «Όμικρον», 10 με 30% του πληθυσμού θα μολυνθεί από κορονοϊό εντός μίας εβδομάδας και λίγο αργότερα χιλιάδες άνθρωποι θα καταλήξουν στα νοσοκομεία. Το σημείο κορύφωσης αναμένεται εντός Ιανουαρίου.
    Σήμερα στην Ελβετία ανακοινώθηκαν 32.881 νέα κρούσματα, αριθμός-ρεκόρ για τη χώρα από την αρχή της πανδημίας, με αύξηση 40% από την προηγούμενη εβδομάδα.
    Μειώνεται ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ στην Ιταλία
    Πιο αισιόδοξη είναι η εικόνα από το μέτωπο της πανδημίας στην Ιταλία. Συνολικά, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 1.190.567 διαγνωστικά τεστ στην Ιταλία, το 16,5% από τα οποία, προέκυψε θετικό.
    Έπειτα από σειρά ημερών, για πρώτη φορά μειώνεται ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας: είναι 1.669, δηλαδή 8 λιγότεροι από χθες. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 17.309 ασθενείς με κορονοϊό.
    Σύμφωνα με την πρόβλεψη πάντως του Ματέο Μπασέτι, υπεύθυνου της Κλινικής Μολυσματικών Ασθενειών του Νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας, «τον Απρίλιο ή το πολύ τον Μάιο θα πρέπει να έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία, και θα μπορούμε πιθανόν να βγάλουμε τις προστατευτικές μάσκες».
    Ο Μπασέτι προέβλεψε επίσης ότι «έως το τέλος της άνοιξης θα έχει εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού της χώρας και πάνω από το 50% των Ιταλών θα έχει μολυνθεί από τον ιό».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Η κακοκαιρία Διομήδης φέρνει παγωνιά στην Αττική – Στους μηδέν το θερμόμετρο την Πέμπτη, πού θα δείξει -7
    Σέρρες: Ταυτοποιήθηκε η σορός του 37χρονου που ανασύρθηκε από ρέμα – Αγωνία για τη σύζυγό του που αγνοείται
    Αποκλειστικό «L&O»: Μαχαιροβγάλτης ληστής έκλεψε μέσα σε δυο ώρες φαρμακείο και πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Πειραιά
    Αποκαλυπτικός Εβρά: «Υπάρχουν τουλάχιστον δύο γκέι παίκτες σε κάθε ομάδα – Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν το πεις, τελείωσε»
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ