22.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Αποκαλυπτικός Εβρά: «Υπάρχουν τουλάχιστον δύο γκέι παίκτες σε κάθε ομάδα – Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν το πεις, τελείωσε»


    Τον άγραφο νόμο της σιωπής στους κόλπους του ποδοσφαίρου, αναφορικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις ποδοσφαιριστών, στηλίτευσε ο Γάλλος αθλητής, Πατρίς Εβρά.
    Ο πρώην αριστερός μπακ της Manchester United και της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, μίλησε σε διαδικτυακή συζήτηση στην εφημερίδα Le Parisien και πέραν όσων άλλων είπε για τη ζωή του, σχολίασε ένα θέμα ταμπού στο ποδόσφαιρο: Τους γκέι ποδοσφαιριστές. «Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, είναι απλό, όλα παραμένουν στο σκοτάδι», είπε ο Πατρίς Εβρά.
    «Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν το πεις, τελείωσε»
    «Όταν ήμουν στην Αγγλία, έφεραν ένα άτομο να μιλήσει στην ομάδα για την ομοφυλοφιλία» σημείωσε ο Εβρά και θυμάται πως υπήρξαν συμπαίκτες του που αντέδρασαν έντονα ακόμη και στην υποψία να υπάρχει κάποιος ομοφυλόφιλος ανάμεσά τους.
    «Είναι ενάντια στη θρησκεία μου, αν υπάρχει ομοφυλόφιλος στα αποδυτήρια, πρέπει να φύγει από τον σύλλογο» σημειώνει πως του είχαν πει. Τότε ήταν που ο Εβρά ανέβασε τον τόνο και απάντησε: «Σκάστε όλοι. Μπορείτε να το φανταστείτε; Έπαιξα με παίκτες που ήταν ομοφυλόφιλοι. Ένας προς έναν, μου ανοίχτηκαν γιατί φοβούνται να μιλήσουν γι’ αυτό διαφορετικά».
    Σύμφωνα με τον Εβρά «υπάρχουν τουλάχιστον δύο παίκτες ανά σύλλογο που είναι ομοφυλόφιλοι. Αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αν το πεις, τελείωσε».
    Η συζήτηση ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά την ανάρτηση του Αυστραλού ποδοσφαιριστή της Adelaine United, Τζος Καβάλο, στην οποία ο αθλητής διαμαρτυρήθηκε για τα υποτιμητικά σχόλια σε βάρος του κατά τη διάρκεια του αγώνα την περασμένη Κυριακή. «Δεν υπάρχουν λόγια για να σας πω πόσο απογοητευμένος είμαι. Σαν κοινωνία, αυτό δείχνει πως βρισκόμαστε ακόμη αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα το 2022».
    pic.twitter.com/wGi7Cu1ws5
    — Josh Cavallo (@JoshuaCavallo) January 9, 2022
    Η εξομολόγηση του Τζος Καβάλο
    «Είμαι ο Τζος Καβάλο, είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος»! Με αυτή τη φράση ο ποδοσφαιριστής της αυστραλέζικης ομάδας ποδοσφαίρου Adelaine United προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τους μεγαλύτερους συλλόγους του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο.
    Ο νεαρός ποδοσφαιριστής κάθισε μπροστά στην κάμερα του κινητού του τον περασμένο Οκτώβριο και αφού ξεφύσηξε, σαν να ήθελε να διώξει και τον τελευταίο ενδοιασμό, μίλησε για το μεγάλο του όνειρο, να παίζει μπάλα, και την πάλη μέσα του να το «συμφιλιώσει» με τη σεξουαλική του προτίμηση. Ήταν τότε που αποκάλυπτε πως είναι ομοφυλόφιλος.
    pic.twitter.com/gSfymTagGl
    — Josh Cavallo (@JoshuaCavallo) October 27, 2021
    «Θαυμάζουμε τη δύναμή σου να χαράζεις τον δρόμο, Τζος. Η Τσέλσι είναι μαζί σου», γράφει ο επίσημος λογαριασμός της αγγλικής ομάδας, με τα ενθαρρυντικά tweets να πέφτουν βροχή από τους μεγαλύτερους συλλόγους ποδοσφαίρου στην Αγγλία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό «L&O»: Συμμορία ξυλοκόπησε άγρια 13χρονο στον Κολωνό – Του πήραν ποδήλατο και κινητό
    ΑΣΟΕΕ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών κάμερες και κινητά για να βρουν τους κουκουλοφόρους που ξυλοκόπησαν τον καθηγητή (βίντεο)
    Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν καδρόνια και πέτρες κατά την εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ – Έγιναν 15 συλλήψεις (εικόνες & βίντεο)
    «Στροφή» από τους Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν»
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ