19.4 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Διαμαρτυρία φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ – Ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά της παιδεραστίας (βίντεο)


    Φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ σχετικά με το χθεσινό (11/1) επεισόδιο, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν μέσα στο αμφιθέατρο και έδειραν έναν καθηγητή, την ώρα του μαθήματος.
    Συγκεκριμένα, με πανό που έστησαν έξω από τη σχολή, ζητάνε εξηγήσεις για τον καθηγητή που δέχθηκε την επίθεση.
    Στο πανό γράφει: «Κυβέρνηση και πρυτανεία συγκαλύπτουν τον παιδεραστή και τοκογλύφο Δράκο, ο οποίος κατέχει κρατικές θέσεις. Αυτοί είναι η ανομία στα ΑΕΙ. Να πάρει θέσει η πρυτανεία. ΡΑΣ ΕΑΑΚ – Α.Ρ.Ε.ν.Α».
    Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το «Law and Order»:
    Καθηγητής ΑΣΟΕΕ για τον ξυλοδαρμό του: «Με χτυπούσαν με κλωτσιές και γροθιές – Δεν ξέρω ποιοι ήταν»
    Άγνοια για τα άτομα που του επιτέθηκαν μέσα στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ δήλωσε ο καθηγητής κατά την κατάθεσή του στα στελέχη της κρατικής ασφάλειας που βρέθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το απόγευμα της Τρίτης (11/1).
    Ο καθηγητής φέρεται να είπε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να το έκανε. Δεν έχω διενέξεις και προστριβές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου».
    Μάλιστα ο καθηγητής, περιέγραψε τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα βίωσε υποστηρίζοντας πως, «Μπήκε μια ολιγομελής ομάδας με καλυμμένα χαρακτηριστικά την ώρα που παρέδιδα μάθημα στο αμφιθέατρο. Μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές. Οι φοιτητές αντέδρασαν και οι άγνωστοι αποχώρησαν».
    Στη συνέχεια ο καθηγητής πήγε μόνος του στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες,. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χτυπήματα σε πρόσωπο και σώμα. Άνδρες της κρατικής ασφάλειας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης μέσω βίντεο από κινητά και κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ.
    Μήνυση σε βάρος του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε κατέθεσε συνάδελφός του
    Για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης εγκαλεί τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε χθες (11/1), ο επίσης καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Παναγιώτης Διαμάντης που την περίοδο αυτή έχει τεθεί σε αργία.
    Ο κ. Διαμάντης κατέθεσε μήνυση κατά του συναδέλφου του, υποστηρίζοντας ότι το θύμα τον φωτογράφισε ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του επίθεσης. Μάλιστα, μηνυτής και θύμα είναι πρώην συνεργάτες σε επενδυτική εταιρεία και βρίσκονται σε αντιδικία τα τελευταία χρόνια.
    Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του μηνυτή Άγης Τάτσης, ανέφερε:
    «Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, κυρίας Κεραμέως, καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του πράσινου ταμείου».
    Στο μικροσκόπιο των Αρχών κάμερες και κινητά για να βρουν τους κουκουλοφόρους που ξυλοκόπησαν τον καθηγητή
    Τα πραγματικά κίνητρα των δραστών ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η Εισαγγελία μέσα από μαρτυρίες φοιτητών και του ίδιου του καθηγητή, κάμερες και κινητά τηλέφωνα.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έρευνες των αρχών εστιάζονται σε τρεις άξονες.
    Αρχικά θα κάνει «φύλλο και φτερό» κάμερες, κινητά αλλά και τις μαρτυρίες των φοιτητών και του καθηγητή για να καταφέρουν να εντοπίσουν την ομάδα των περίπου 10 κουκουλοφόρων και το δρομολόγιό τους φτάνοντας τελικά στην ΑΣΟΕΕ.
    Δεύτερον, αυτό που θα ερευνηθεί από τις αρχές είναι τα κίνητρα των δραστών για την άγρια επίθεση στον καθηγητή εν ώρα μαθήματος στο αμφιθέατρο της σχολής. Εάν δηλαδή προέρχονται από κάποιο αντιεξουσιαστικό χώρο που έμαθαν το προφίλ του καθηγητή και θέλησαν να του επιτεθούν.
    Σημειώνεται βέβαια ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης από καμία ομάδα.
    Τρίτον, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα όσα λέει ο καθηγητής στις μαρτυρίες του, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια μέσα από κάποιο σημαντικό στοιχείο. Ο καθηγητής φαίνεται πως υποστήριξε προφορικά στους αστυνομικούς, ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται τρεις καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.
    Οι συγκεκριμένοι καθηγητές αναμένεται να κληθούν να δώσουν κατάθεση.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκλειστικό «L&O»: Συμμορία ξυλοκόπησε άγρια 13χρονο στον Κολωνό – Του πήραν ποδήλατο και κινητό
    ΑΣΟΕΕ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών κάμερες και κινητά για να βρουν τους κουκουλοφόρους που ξυλοκόπησαν τον καθηγητή (βίντεο)
    Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν καδρόνια και πέτρες κατά την εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ – Έγιναν 15 συλλήψεις (εικόνες & βίντεο)
    «Στροφή» από τους Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Ανήκουν στην Αθήνα, πρέπει να επιστραφούν»
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ