19.3 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Επιμένει η κακοκαιρία «Διομήδης»: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» την Τετάρτη


    Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Διομήδης» και αύριο Τετάρτη (12/01) στην χώρα μας με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή και παγετό.
    Συγκεκριμένα, στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
    Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
    Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
    Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά έως 10 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 7 με 9 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
    Περισσότερα από 340 χιλιοστά βροχής έπεσαν στο Πήλιο μέσα σε μόνο 16 ώρες
    Η κακοκαιρία Διομήδης πλήττει ήδη από το βράδυ της Τρίτης με μεγάλη ένταση τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και γειτονικούς νομούς της Μακεδονίας. Ιδιαίτερη είναι η σφοδρότητα της κακοκαιρίας στο Πήλιο, όπου οι αδιάκοπες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από την αρχή της μέρας, έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και σημαντικά προβλήματα.
    Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo στην Πορταριά έχει καταγράψει σε διάστημα μόνο 16 ωρών περισσότερα από 340 χιλιοστά βροχόπτωσης, τιμή που πλησιάζει το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας (Θησείο: 378 χιλιοστά).
    Σύμφωνα με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αποτίμηση της κακοκαιρίας «Διομήδης», η Θεσσαλία αναμένεται αντιμετωπίσει τα περισσότερα προβλήματα λόγω της κακοκαρίας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα η περιοχή των Φαρσάλων να εκκενωθεί προληπτικά.
    Κλειστά τα σχολεία και αύριο στη Σαμοθράκη
    Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σαμοθράκη, καθώς και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Γαλατούμου, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλατούμος, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων, έντασης 10 μποφόρ, καιρικά χαρακτηριστικά τα οποία αναμένεται να επιδεινωθούν στη διάρκεια της νύχτας, αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων.
    Η μέχρι τώρα ένταση των καιρικών φαινομένων δεν έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, δηλώνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης, ενώ όπου σημειώθηκαν, έχουν διευθετηθεί. «Υπήρξε ένα πρόβλημα στη νότια πλευρά του νησιού με δύο-τρία ρέματα που είχαν κατεβάσει φερτά υλικά, εγκλωβίζοντας κάποιους κτηνοτρόφους. Τους απεγκλωβίσαμε και επέστρεψαν ασφαλείς στα σπίτια τους… Είμαστε καλά» είπε.
    Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού για αύριο Τετάρτη (13/01)
    Η πρόγνωση στην Αττική
    Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
    Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
    Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
    Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
    Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου.
    Μακεδονία, Θράκη
    Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
    Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 8 και το πρωί στο Θρακικό τοπικά έως 9 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
    Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος
    Καιρός: Νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες στη Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Στερεά, θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
    Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 στα ανατολικά τοπικά 8 και το πρωί στις Σποράδες έως 9 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
    Κυκλάδες, Κρήτη
    Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
    Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 8 με 9 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
    Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν.
    Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και πρόσκαιρα τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς τοπικά έως 7 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
    Εύβοια
    Καιρός: Νεφώσεις με βροχές τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
    Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και χτύπησαν καθηγητή! (βίντεο)
    Κορονοϊός: Τρομάζει ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων – 32.694 νέες μολύνσεις και 80 νεκροί
    Κακοκαιρία «Διομήδης»: Έρχονται καταιγίδες και χιόνια την Τετάρτη – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα
    Survivor: Πιάστηκαν στα χέρια Πιλίδης – Κατσούνης (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ