21.1 C
Athens
19.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Γερμανία: Έκθετος ο «σκληρός» τον Φιλελευθέρων, Λίντερ – «Με το FDP, οι ανεμβολίαστοι δεν θα υφίστανται διακρίσεις», έλεγε προεκλογικά


    Πριν τις εκλογές ο αρχηγός των Φιλευθέρων και σημερινός υπουργός της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ υποσχόταν ότι «με το FDP, οι ανεμβολίαστοι δεν θα υφίστανται διακρίσεις», όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    «Διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ των δημοκρατικών ελευθεριών και της προστασίας της υγείας και αναθεωρούμε όταν υπάρχουν νέα στοιχεία», απαντά τώρα το FDP.
    «Οι ανεμβολίαστοι δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις»
    Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, ο κύριος Λίντνερ, στο πλαίσιο κάποιας προεκλογικής εκδήλωσης, συνομιλεί με οπαδό της Μπορούσια Ντόρτμουντ και διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η ομάδα του έχει αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από το γήπεδο. «Μπορείς να γίνεις μέλος του FDP. Είμαστε της άποψης ότι οι ανεμβολίαστοι δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις».
    Στη συνέχεια, ο αρχηγός των Φιλελευθέρων αναφέρει ότι «σε μια κοινωνία όπου τόσοι πολλοί εμβολιάζονται, οι μη εμβολιασμένοι μπορούν στη χειρότερη περίπτωση να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, γι’ αυτό και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να μπορούν να πάνε στο εστιατόριο, ίσως με την προϋπόθεση του αρνητικού τεστ, το οποίο δεν θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι, αλλά η κοινότητα αλληλεγγύης».
    Στην Γερμανία ισχύει ο κανόνας 2G+
    Σήμερα σε όλη τη Γερμανία ισχύει ο κανόνας 2G+, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση στην εστίαση μόνο σε εμβολιασμένους οι οποίοι προσκομίζουν αρνητικό τεστ 24ώρου, ενώ εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό. Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται εντελώς και μπορούν πλέον να επισκέπτονται μόνο τους χώρους λατρείας ή τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης. Με αρνητικό τεστ μπορούν να χρησιμοποιούν και τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.
    Αναφερόμενη στο θέμα που δημιουργήθηκε με την κυκλοφορία του βίντεο, η αρμόδια του FDP για θέματα Υγείας Κριστίνε Ούλμαν κάλυψε τον αρχηγό της, επισημαίνοντας ότι «διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ των δημοκρατικών ελευθεριών και της προστασίας της υγείας». Είναι φυσικά απαραίτητο, δήλωσε, τα μέτρα να επανεκτιμώνται, όταν αλλάζει η κατάσταση. «Και η Όμικρον άλλαξε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.
    Άμεση εισαγωγή υποχρέωσης εμβολιασμού των ενηλίκων ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
    Την ίδια ώρα, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών (VLK) στη Γερμανία ζητά την άμεση εισαγωγή της γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού των ενηλίκων κατά του κορονοϊού, ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση των κομμάτων για το μέτρο.
    Ο Πρόεδρος των Νοσοκομείακών Ιατρών Μίχαελ Βέμπερ γράφει ότι «μόνο με την εφαρμογή μια γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού – με μια ουσιαστική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών – πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε μακροπρόθεσμα την πανδημία» σε άρθρο του για τη «Neue Osnabruecker Zeitung» και επισημαίνει ότι ακόμη και αν παραμένουν ανοιχτά κάποια τεχνικά ζητήματα, όπως η δημιουργία μητρώου εμβολιασμών, η συζήτηση στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο «πρέπει να ξεκινήσει αμέσως». Καλεί δε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να μην καθυστερήσουν περισσότερο.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δίκη «ψευτογιατρού»: Συγκλονίζει μαρτυρία για τις «θεραπείες» που έδινε σε κορίτσι με καρκίνο στον εγκέφαλο
    Νέα μέτρα: Δεν αναμένεται χαλάρωση – Μένουν οι απαγορεύσεις σε εστίαση και διασκέδαση (βίντεο)
    Τραγωδία στη Σκόπελο: Πτώμα άνδρα «ξεβράστηκε» στο λιμάνι – Ερευνάται αν ανήκει σε μοναχό
    Γλυφάδα: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο – Απείλησε τον υπάλληλο, πήρε χρήματα και εξαφανίστηκε
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ