16.9 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Βροχές, χιόνια και προβλήματα έφερε η κακοκαιρία «Διομήδης»: Ποιες περιοχές έχουν πληγεί


    Η κακοκαιρία «Διομήδης» έφτασε στη χώρα και σαρώνει μια σειρά από περιοχές στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
    Αποτέλεσμα, μεγάλες ποσότητες νερού στα Τρίκαλα, χιόνια στη Φλώρινα και το Δομοκό και ισχυροί άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα Ιωάννινα.
    Υπερχείλισε ο Ληθαίος ποταμός στα Τρίκαλα
    Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει φέρει έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε στην περιοχή των Τρικάλων.
    Συγκεκριμένα, όπως γράφει το trikalavoice.gr ο Ληθαίος ποταμός υπερχείλισε μέσα στην πόλη, στο ύψος των Κουτσομυλίων, κάλυψε τις όχθες και “απειλεί” τον παρακείμενο δρόμο.
    Βρίσκεται σε επιφυλακή ο μηχανισμός τόσο του Δήμου Τρικκαίων, όσο και της Π.Ε. Τρικάλων.
    Μέχρι και ένα μέτρο το χιόνι στα ορεινά του νομού
    Από 10 εκατοστά έως και ένα μέτρο έχει φτάσει το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, και πάνω από 800 μέτρα υψόμετρο, ενώ η εικόνα που παρουσιάζει η στάθμη των ποταμών είναι ελεγχόμενη, αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.
    Έπειτα ο κύριος Μιχαλάκης προσθέτει ότι 48 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων, γκρέιντερ και αλατιέρες, δίνουν τη δική τους μάχη στο επαρχιακό δίκτυο ώστε αυτό να μείνει ανοικτό και να μην παγώσει το οδόστρωμα από το παγετό.
    Ο κύριος Μιχαλάκης αναφέρει επίσης πως δεν υπάρχουν προβλήματα στο εθνικό δίκτυο. Ο ίδιος συνιστά τέλος, οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
    Kαταρρακτώδεις βροχές και χιόνια από Δομοκό μέχρι Λαμία
    Αυτή την ώρα σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές από την κακοκαιρία «Διομήδης» στα χωριά βόρεια του Δομοκού, ενώ στο τμήμα από τον Δομοκό μέχρι τη Λαμία έχουν ξεκινήσει οι χιονοπτώσεις.
    Συνεχώς ρίχνουν αλάτι στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ώστε να αποφύγουν τα προβλήματα, ενώ η χιονόπτωση είναι έντονη αυτή την ώρα.
    Έντονες χιονοπτώσεις έχουμε και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας που έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
    Αντίθετα, στα χωριά βόρεια του Δομοκού προς τη Λάρισα και την Καρδίτσα έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην τελευταία ώρα.
    Συνεχής βροχόπτωση σημειώνεται και στην περιοχή της Λαμίας, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για τους χειμάρρους, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα.
    Λάρισα: Προβλήματα στο νομό λόγω της κακοκαιρίας
    Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές του νομού Λάρισας λόγω της κακοκαιρίας. Το φαινόμενο πλήττει ιδιαίτερα την περιοχή των Φαρσάλων λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης.
    Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 15 μηχανήματα του δήμου επιχειρούν σε πολλά σημεία των δρόμων όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα, ενώ το φαινόμενο συνεχίζεται.
    Επίσης, στην περιοχή των Φαρσάλων γίνονται συνεχείς αντλήσεις υδάτων από σπίτια τα οποία πλημμύρισαν.
    Προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης αντιμετωπίζει και ο Δήμος Αγιάς, κυρίως στις παραλιακές περιοχές όπου λόγω της βροχόπτωσης παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους της περιοχής.
    Ιωάννινα: Ισχυροί άνεμοι και βουτιά της θερμοκρασίας
    Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει χτυπήσει και τα Ιωάννινα, καθώς ισχυροί άνεμοι πνέουν από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (10/1) στην περιοχή, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.
    Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, το σκηνικό του καιρού που έχει διαμορφωθεί στην παραλίμνια περιοχή επί της Καρόλου Παπούλια είναι άκρως χειμωνιάτικο με τα νερά της Παμβώτιδας να καταλήγουν στο οδόστρωμα λόγω του κυματισμού.
    Eπί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
    Στα λευκά «ντύθηκε» η Φλώρινα
    Και οι κάτοικοι της Φλώρινας έρχονται από σήμερα Τρίτη (11/01) αντιμέτωποι και με την κακοκαιρία «Διομήδης», που προκαλεί ήδη χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.
    Σύμφωνα με το neaflorina.gr, στην πόλη της Φλώρινας η χιονόπτωση δεν είναι έντονη και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα, στα ορεινά όμως το ύψος του χιονιού έχει φτάσει ακόμα και τα 25 εκατοστά, ενώ η θερμοκρασία «φλερτάρει» με αρνητικές τιμές.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δίκη «ψευτογιατρού»: Συγκλονίζει μαρτυρία για τις «θεραπείες» που έδινε σε κορίτσι με καρκίνο στον εγκέφαλο
    Νέα μέτρα: Δεν αναμένεται χαλάρωση – Μένουν οι απαγορεύσεις σε εστίαση και διασκέδαση (βίντεο)
    Τραγωδία στη Σκόπελο: Πτώμα άνδρα «ξεβράστηκε» στο λιμάνι – Ερευνάται αν ανήκει σε μοναχό
    Γλυφάδα: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο – Απείλησε τον υπάλληλο, πήρε χρήματα και εξαφανίστηκε
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ