• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βασιλειάδης: «Ανίκανες οι ΠΑΕ να ελέγξουν πού δίνουν τα εισιτήρια, κίνδυνος προβοκάτσιας»

Newsroom 06-05-2019 13:57
Βασιλειάδης: «Ανίκανες οι ΠΑΕ να ελέγξουν πού δίνουν τα εισιτήρια, κίνδυνος προβοκάτσιας»
Για ανικανότητα των ΠΑΕ να ελέγξουν πού δίνονται τα εισιτήρια, αλλά και για κίνδυνο προβοκάτσιας, έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, σημειώνοντας πως στόχος της Πολιτείας είναι η προστασία των θεατών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Real FM ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης είπε μεταξύ άλλων για την απόφαση που πάρθηκε να διεξαχθεί ο Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο:

«Τα τελευταία δύο χρόνια η επανάληψη του συγκεκριμένου ζευγαριού έχει φέρει εντάσεις. Και στον Βόλο και πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ασφάλεια των θεατών και η προστασία του προϊόντος. Έτσι, με αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση, βάζουμε στη ζυγαριά αυτά που διακυβεύονται. Είναι πολλά που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει ένας μίσος αδιανόητο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Η αστυνομία απέτρεψε ραντεβού θανάτου την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξαναγίνει αυτό. Και οι ίδιες οι ΠΑΕ μπορεί να θέλουνε τους οπαδούς τους, αλλά είναι ανίκανες να ελέγξουν πού θα δώσουν τα εισιτήρια».

«Δε θέλουμε να ρισκάρουμε»
Στο ερώτημα, αν η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά αποτελεί παραδοχή ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ελέγξει τα πράγματα, ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Εμείς δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Ιδίως σε μια περίοδο που έχουμε το VAR. Το ΟΑΚΑ πήρε την πιστοποίηση και του χρόνου και η Super League 1 και η Super League 2 θα έχουν VAR. Σε μια χρονιά καμπής με την αναδιάρθρωση, σε μια σεζόν που τελειώνει και η ελληνική φίλαθλη γνώμη έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, σε μια περίοδο που έρχεται το νέο πλαίσιο για τους στημένους αγώνες συν τα νέα μέτρα ασφαλείας που δίνουν απόλυτα την ευθύνη στις ΠΑΕ για ό,τι συμβαίνει».
«Δεν μπορώ να εμπλακώ σε αυτό, εκτός κι αν ακούσω αριθμό τρελό».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού επισήμανε ακόμη πως σε ό,τι αφορά τον αριθμό εισιτηρίων που θα πάρουν οι ομάδες «θα πρέπει να διαβουλευθούν Ομοσπονδία και ομάδες». Διευκρίνισε οτι η διαβούλευση αυτή θα πρέπει να καταλήξει «σε ένα αριθμό ο οποίος θα είναι ελέγξιμος για να ικανοποιήσει χορηγούς και κατόχους ακριβών εισιτηρίων διαρκείας». Συγκεκριμένα μάλιστα ανέφερε πως ο αριθμός «δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 άτομα». «Δεν μπορώ να εμπλακώ βέβαια σε αυτό, εκτός κι αν ακούσω αριθμό τρελό» κατέληξε.

Πληροφορίες για προβοκάτσια

Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε ακόμη πως η επίθεση στο διαιτητή Τσαμούρη «ήταν ένα από τα γεγονότα που μας οδήγησαν να πάρουμε την απόφαση αυτή». Επίσης αποκάλυψε πως υπάρχουν πληροφορίες για προβοκάτσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo