17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Βαρβιτσιώτης: «Ο Aκάρ επέλεξε να επιτίθεται στην Ελλάδα» – Τι είπε για τον αγωγό EastMed


    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας όπως, μεταξύ άλλων, ο θάνατος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, η Γαλλική Προεδρία και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας.
    Ειδικότερα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Νταβίντ Σασόλι, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα παθιασμένο Ευρωπαίο, ο οποίος είχε συμπεριφερθεί απέναντι στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη αγάπη, σεβασμό και υποστηρίζοντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.
    Σε ό,τι αφορά στα ευρωπαϊκά θέματα, ο Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στους στόχους της Γαλλικής Προεδρίας, καθώς πιστεύει στη στρατηγική αυτονομία και την εμβάθυνση της ΕΕ, η οποία πρέπει να αποκτήσει πιο ισχυρή φωνή. Για το ζήτημα του νέου Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις προτάσεις που θα κατατεθούν, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει την παράταση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς διανύουμε μια περίοδο αύξησης των τιμών ενέργειας και κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω πανδημίας.
    Αναφορικά με τις προκλήσεις Ακάρ, τόνισε ότι «έχει επιλέξει τη διαρκή πρόκληση και τη διαρκή επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα σε κάθε του εμφάνιση». Απέδωσε, μάλιστα, την τακτική αυτή στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό ακροατήριο και να αναδειχθεί σε ένα κεντρικό παίκτη κυβερνητικής συσπείρωσης γύρω από τον Ερντογάν. Σχετικά με το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών που θέτει η Τουρκία, σημείωσε ότι δεν αποφασίσαμε ξαφνικά να στείλουμε στρατό στα νησιά μας, αλλά για να αντιμετωπίσουν την ίδια την τουρκική απειλή, πράγμα που οι Τούρκοι δεν λένε ενώ εμείς τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία. Και αυτό, όλες οι σημαντικές χώρες, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το δέχονται ως βάσιμο και λογικό και δεν δίνουν κανένα περιθώριο σε αυτή την τουρκική ρητορεία να αποκτήσει έδαφος. Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και οποιαδήποτε πρόκληση θα απαντηθεί στο πεδίο.
    Μιλώντας για τον αγωγό EastMed, ο Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι ανεξάρτητα από την πορεία που τελικά θα πάρει το έργο, η Ελλάδα δεν θα χαλαρώσει τη συνεργασία της με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας παράλληλα με τον αγωγό συζητιέται η μεταφορά ενέργειας μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων.
    Τέλος, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό νεαρής κοπέλας που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και δεν υπήρχε διαθέσιμη ΜΕΘ επειδή όλες οι κλίνες ήταν κατειλημμένες από ανεμβολίαστους ως επί το πλείστον, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην είναι αφελείς απέναντι στις συνέπειες της νόσου, βάζοντας σε κίνδυνο συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη για άλλους σοβαρούς λόγους.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δίκη «ψευτογιατρού»: Συγκλονίζει μαρτυρία για τις «θεραπείες» που έδινε σε κορίτσι με καρκίνο στον εγκέφαλο
    Νέα μέτρα: Δεν αναμένεται χαλάρωση – Μένουν οι απαγορεύσεις σε εστίαση και διασκέδαση (βίντεο)
    Τραγωδία στη Σκόπελο: Πτώμα άνδρα «ξεβράστηκε» στο λιμάνι – Ερευνάται αν ανήκει σε μοναχό
    Γλυφάδα: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο – Απείλησε τον υπάλληλο, πήρε χρήματα και εξαφανίστηκε
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ