22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Δίκη «ψευτογιατρού»: Συγκλονίζει μαρτυρία για τις «θεραπείες» που έδινε σε κορίτσι με καρκίνο στον εγκέφαλο


    «Μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα». Αυτά ήταν τα λόγια του «ψευτογιατρού» σε γυναίκα που διαγνώστηκε με καρκίνο στο έντερο και στην οποία ο ίδιος είχε υποσχεθεί πλήρη ίαση. Ανάλογες ….διαβεβαιώσεις είχε δώσει όμως, ο «ψευτογιατρός» και στην κόρη της άτυχης γυναίκας. Η κοπέλα επίσης έπασχε από καρκίνο και μάλιστα στο κεφάλι. Τελικά, ο 48χρονος… Dr Kontos, όπως ο κατηγορούμενος συστήνονταν στα θύματά του, κατάφερε να τους αποσπάσει ποσό μεγαλύτερο των 52.000 ευρώ αλλά και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους!
    «Βρωμιάρη»: Ξέσπασε μάρτυρας κατά του «ψευτογιατρού»
    Τα όσα οι δυο γυναίκες βίωσαν, όταν συνάντησαν τον «ψευτογιατρό», περιέγραψε σήμερα στη δίκη του που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο σύζυγος και πατέρας, ο οποίος μάλιστα όταν είδε τον κατηγορούμενο να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα τον αποκάλεσε «βρωμιάρη».
    Σύμφωνα με την κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα, ο ίδιος, η γυναίκα του και η κόρη του συνάντησαν τον «ψευτογιατρό» το 2017, σε μοναστήρι στο Πήλιο. «Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» είπε ο μάρτυρας και γυρνώντας προς τον κατηγορούμενο τον ρώτησε: «Τα λέω καλά;»
    Κατά τη συνάντησή αυτή, ο 48χρονος κατηγορούμενος τους συστήθηκε ως νευροχειρουργός – ογκολόγος. «Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε: «μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια»», ανέφερε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν ««άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας»».
    Η οικογένεια εμπιστεύτηκε τον «ψευτογιατρό», τον οποίο μάλιστα επισκέφθηκε το Δεκέμβριο του 2017 και σε ιδιωτική κλινική, όπου και ο μάρτυρας του έδωσε, όπως είπε, 11.800 σε επιταγές για τη θεραπεία. «Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα» ανάφερε ο μάρτυρας και προσέθεσε: «Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε «Εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός». Πάντα επικαλούνταν τα θεία. Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ».
    Στα δίχτυα του Dr. Kontos και η γυναίκα του
    Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο μάρτυρας αναφέρθηκε ακολούθως στην περίπτωση της γυναίκας του, η οποία διαγνώστηκε και εκείνη με καρκίνο και ζήτησε τη συμβουλή του «ψευτογιατρού».
    Μεταξύ άλλων είπε στο δικαστήριο: «Το Δεκέμβρη 2018 διαγνώστηκε και η γυναίκα μου με καρκίνο στο έντερο. Πήρε τηλέφωνο και το είπε στο «ψευτογιατρό» και εκείνος της έλεγε «μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα». Αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες. Τελικά, αποφασίσαμε να ακούσουμε τον «ψευτογιατρό». Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ».
    Ο μάρτυρας είπε ότι διέκοψαν τη… θεραπεία που τους έδινε ο κατηγορούμενος, το 2020, όταν έμαθαν για τη σύλληψή του. Μάλιστα, σήμερα ο ίδιος έβγαλε και έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια από αυτά που 48χρονος τους είχε δώσει για την δήθεν θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του. «Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγά σιγά. Ωστόσο χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσαμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου», προσέθεσε ακόμη ο μάρτυρας
    Το δικαστήριο θα συνεχίσει τη συνεδρίασή του την ερχόμενη Πέμπτη.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δάφνη: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα – Ο δράστης άρπαξε χρήματα και διέφυγε
    Αποκλειστικό «L&O»: Σπείρα έκανε εικονικές παραγγελίες και λήστευε διανομείς στα Μεσόγεια
    Νταβίντ Σασόλι: Ο bon viveur δημοσιογράφος που βρέθηκε στο τιμόνι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
    Συναγερμός από τον Τζανάκη: «Πάμε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων την Τρίτη – Θα είναι κοντά στις 54.000»
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ