21.3 C
Athens
14.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Εμβολιασμός σε παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών – Δεν συστήνεται τρίτη δόση, τι ισχύει για όσους νοσούν


    Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 18 ετών που έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό και τι ισχύει για την τρίτη δόση, έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.
    Η καθηγήτρια ξεκίνησε την τοποθέτησή της από το υπουργείο υγείας, αναφερόμενη στον εμβολιασμό παιδιών ενάντια στον κορονοϊό και την θερμή ανταπόκριση των γονιών τους το τελευταίο διάστημα.
    Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε συγκεκριμένα πως «τα παιδιά σχολικής ηλικίας και οι γονείς τους ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό και τα στοιχεία είναι ικανοποιητικά…».
    Τι ισχύει με τα παιδιά και την τρίτη δόση
    Αναφερόμενη στην τρίτη δόση εμβολίου, η Μαρία Θεοδωρίδου διευκρίνισε πως αυτή χορηγείται στους κάτω των 18 ετών, εφόσον υπάρχει πρόβλημα ανοσοκαταστολής ή χρόνιων νοσημάτων. Με άλλα λόγια, η τρίτη δόση του εμβολίου δεν είναι υποχρεωτική για την τήρηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε παιδιά και εφήβους, όπως συμβαίνει πλέον για τους άνω των 18 ετών.
    Τέλος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού σημείωσε πως μία δόση εμβολίου είναι αρκετή, σε παιδιά που έχουν νοσήσει, τρεις μήνες μετά τη νόσηση. Αν πάλι ένα παιδί κάνει την πρώτη δόση και στη συνέχεια βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, τότε δεν χρειάζεται να κάνει άλλο εμβόλιο.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Οικογένεια Νόβακ Τζόκοβιτς: «Η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του – Κακοποιήθηκε στην Αυστραλία»
    Σίφνος: Η θάλασσα ξέβρασε πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη
    Τραγωδία στη Πιερία: Σκοτώθηκαν σε τροχαίο τρία άτομα
    Μητσοτάκης – Γλυπτά Παρθενώνα: «Το θραύσμα Fagan επιστρέφει στο σπίτι του» (εικόνες)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ