24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Οικογένεια Νόβακ Τζόκοβιτς: «Η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του – Κακοποιήθηκε στην Αυστραλία»


    Η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τη βίζα του στην Αυστραλία.
    Στη συνέντευξη ξεκίνησε να μιλάει ο πατέρας του Σέρβου τενίστα, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αδερφός του.
    Πατέρας του Τζόκοβιτς: Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματά του ως άνθρωπος
    Ο πατέρας του Νόβακ ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Δήλωσε ότι η “περίσταση” είναι η πρώτη νίκη της δικαστικής διαμάχης του τενίστα.
    «Στο τέλος νίκησε, η δικαιοσύνη και ο νόμος νίκησε», είπε.
    Ο πατέρας του υποστήριξε τα εξής: «Ψυχικά ο Νόβακ είναι βράχος. Δεν προσέβαλε ποτέ κανέναν, προσπαθεί πάντα να βοηθήσει, όχι το αντίθετο. Οι τελευταίες ημέρες, ήταν πολύ, πολύ δύσκολες για όλους στον κόσμο που έχουν ελεύθερη σκέψη. Αλλά ο Νόβακ είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά ψυχικά δυνατός.
    Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματά του ως άνθρωπος. Αρνήθηκε να ανακαλέσει τη βίζα του. Δεν του έδωσαν το δικαίωμα να προετοιμάσει την υπεράσπισή του για αρκετές ώρες και του πήραν το τηλέφωνο. Ευτυχώς του έδωσαν πίσω το τηλέφωνό του. Επικοινώνησε με τη νομική ομάδα του, η οποία έκανε μια φανταστική υπεράσπιση, την οποία δεν μπορούσαν να αντικρούσουν.
    Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για τον Νόβακ, την οικογένειά του και τον ελεύθερο κόσμο. Σεβάστηκε όλα όσα του ζήτησαν. Ήθελε να πάει εκεί μόνο για να παίξει τένις και αυτό το δικαίωμα ήθελαν να του το αφαιρέσουν.
    Η δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου έχουν επικρατήσει. Ο δικαστής που προήδρευσε της υπόθεσης έδειξε για 2η φορά ότι δεν ήταν ο Νόβακ ο ένοχος. Ο δικαστής ήταν φανταστικός, απλά σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη δυνατή απόφαση που ήταν να απελευθερώσει τον Νόβακ».
    Τζόρτζε Τζόκοβιτς: «Η δικαιοσύνη ήρθε στο φως»
    Ο αδερφός του Νόβακ, Τζόρτζε Τζόκοβιτς δήλωσε «Το δικαστικό σύστημα της Σερβίας ήταν υπό πίεση, παρακολουθούσε όλος ο κόσμος».
    Η δικαιοσύνη ήρθε στο φως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το νομικό σύστημα της Αυστραλίας και την δικαστή Κέλι, που χειρίστηκε την υπόθεση αρκετά ουδέτερα. Αυτή η δίκη, που διήρκεσε περισσότερες από επτά ώρες, παρακολούθησε όλος ο κόσμος.
    Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με αυτή την ευκαιρία. Είδαμε όμορφες εικόνες από το Βελιγράδι, τη Μπάνια Λούκα, το Ζαντάρ, μέχρι τη μακρινή Μελβούρνη, όπου μέρα με τη μέρα μαζεύονταν όλο και περισσότεροι μπροστά στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νόβακ.
    “Εμείς ως οικογένεια το βρήκαμε πολύ δύσκολο, είμαστε πολύ συναισθηματικά φορτισμένοι με τον αδελφό μου. Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νόβακ και ταυτόχρονα να μην προσβάλεις κανέναν.
    Είμαστε μαχητές της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες και να δείξουμε σε όλους στον κόσμο ότι πρέπει να στείλουμε αγάπη στον Νόβακ.”
    Ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς είπε ότι ο αδελφός του έχει ήδη επιστρέψει στο γήπεδο για να προπονηθεί σήμερα (10/1).
    “Ο Νόβακ είναι ελεύθερος. Πριν από λίγα λεπτά, προπονήθηκε σε ένα γήπεδο τένις. Ήρθε στην Αυστραλία για να παίξει τένις, για να προσπαθήσει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open.
    “Έχει μαρκαριστεί με διάφορους τρόπους εδώ και πολλά χρόνια και πάντα υποστήριζε την ελευθερία της επιλογής”, λέει.
    Ο Νόβακ “υποστηρίζει την ελευθερία επιλογής”, λέει ο αδελφός του, Τζόρτζε Τζόκοβιτς. Τόνισε ότι ο αδελφός του πήγε στην Αυστραλία για να αγωνιστεί και να κερδίσει το τρόπαιο και να σπάσει το ρεκόρ που κυνηγούσε τόσα χρόνια.
    Ο Τζόρτζε υποστήριξε ότι ο Νόβακ είχε όλα τα έγγραφα που απαιτούνταν, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής απαλλαγής, όταν ταξίδεψε στην Αυστραλία.
    Αποκάλεσε τον αδελφό του “αθλητή πάνω απ’ όλα” και είπε ότι “υποστηρίζει την ελευθερία της επιλογής” – προφανώς μια αναφορά στην επιλογή του Νόβακ να μην εμβολιαστεί.
    Μητέρα του Τζόκοβιτς: «Η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του»
    Η μητέρα του Τζόκοβιτς κάνει λόγο για τη “μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του”.
    «Θέλω να ευχαριστήσω όλους στον κόσμο που στάθηκαν όρθιοι και τον υποστήριξαν στη Μελβούρνη, μπροστά από το λεγόμενο ξενοδοχείο», λέει η Dijana Djokovic, αναφερόμενη στο ξενοδοχείο του μεταναστευτικού όπου κρατήθηκε για λίγο ο Novak.
    «Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε Grand Slam», λέει.
    «Δεν έχει κάνει τίποτα κακό, δεν έχει παραβιάσει κανέναν από τους νόμους τους. Έχει υποστεί παρενόχληση. Πάλεψε ενάντια στο σύστημα και την κυβέρνηση επειδή είχε το δικαίωμα να βρίσκεται εκεί. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση», προσθέτει.
    Η Dijana λέει ότι κατά καιρούς δεν ήταν δυνατόν να επικοινωνήσει με τον γιο της και δεν ήταν σίγουρη για το τι συνέβαινε.
    Ο Γκόραν Τζόκοβιτς έπειτα ανέφερε: «Ελπίζω να βρει δύναμη να παίξει στο Australian Open».
    Τον λόγο πήρε ξανά ο πατέρας του τενίστα και δήλωσε πως: «Είναι βράχος. Δεν πείραξε κανέναν, πάντα προσπαθεί να βοηθάει».
    Γονείς του Τζόκοβιτς: «Ο Τζόκοβιτς βασανίστηκε και του αφαιρέθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα»
    Η μητέρα του Τζόκοβιτς, υποστήριξε ότι ο γιος της «υπέστη βασανιστήρια».
    Ο πατέρας του τενίστα είπε ότι ο Νόβακ είχε «στερηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματά του», λέγοντας ότι δεν του επιτράπηκε να έχει επαφή με φίλους, την ομάδα του ή τους δικηγόρους του.
    «Ελπίζω να παραμείνει ελεύθερος», είπε η μητέρα του.
    Ο θείος του ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρό μας και τον Πρωθυπουργό μας για τις προσπάθειές τους να πείσουν τις αυστραλιανές αρχές να έχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση του Νόβακ».
    Δείτε το βίντεο:
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    «Μύλος» με τον Nόβακ Τζόκοβιτς: Συνελήφθη στη Μελβούρνη για να απελαθεί!
    Ξεκινούν οι απολογίες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα – Έφτασε στο δικαστήριο η Δούρου (εικόνες)
    Σεισμός στη Φλώρινα: Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι μετά τα 5,3 Ρίχτερ – Ζημιές σε παλιά κτίρια, κλειστά τα σχολεία (εικόνες & βίντεο)
    Αρχίζει η δίκη για τη Folli Follie: Στο εδώλιο σήμερα οι Κουτσολιούτσοι και οι συγκατηγορούμενοί τους
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ