20.9 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Μένει Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς – Κέρδισε την έφεση για την ανάκληση της βίζας του


    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δικαιώθηκε, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την ανατροπή της ακύρωσης της βίζας του!
    Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο στη διαμάχη του με την κυβέρνηση της χώρας. Η απόφαση που βγήκε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί ώρα Ελλάδας (μεσημέρι στην Αυστραλία) έκρινε λανθασμένη την ανάκληση της βίζας του Σέρβου τενίστα, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.
    Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ισχυρίστηκαν πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.
    Ο δικαστής αποφάσισε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η βίζα του Τζόκοβιτς και να ελευθερωθεί από το ξενοδοχείο κράτησης όπου βρισκόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες.
    Πάντως ακόμη και τώρα δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του εννιά φορές νικητή του Αυστραλιανού Open στο Grand Slam της Μελβούρνης, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου.
    Όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, η Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κάρεν Άντριους, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να… απαιτήσει την αποχώρησή του.
    Ωστόσο, αν γίνει χρήση αυτής της «δύναμης» από την κυβέρνηση, ο Τζόκοβιτς βάσει κανονισμών δεν θα μπορεί να μπει στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Σεισμός στη Φλώρινα: Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι μετά τα 5,3 Ρίχτερ – Ζημιές σε παλιά κτίρια, κλειστά τα σχολεία (εικόνες & βίντεο)
    Πλημμύρες στη Μάνδρα: Με τη Ρένα Δούρου ανοίγει ο κύκλος των απολογιών – Τι θα υποστηρίξει στο δικαστήριο
    Σχολεία: Με τα τεστ ανά χείρας και αυξημένα μέτρα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές
    Αρχίζει η δίκη για τη Folli Follie: Στο εδώλιο σήμερα οι Κουτσολιούτσοι και οι συγκατηγορούμενοί τους
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ