18.8 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Κάτοικος της ακριτικής Ψερίμου βρήκε οικογένεια Τούρκων στο αμάξι του και τους φιλοξένησε σπίτι του


    Τούρκοι οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα τους για να ξεφύγουν από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, πέρασαν τη νύχτα σε αμάξι κατοίκου της ακριτικής Ψερίμου.
    Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αντίκρισε το πρωί το ζευγάρι των Τούρκων μαζί με το παιδί τους μέσα στο αμάξι και αποφάσισε να τους φιλοξενήσει στο σπίτι του.
    Διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν
    Οι Τούρκοι εξήγησαν στον κάτοικο της Ψερίμου πως διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα και ότι πέρασαν τη θάλασσα και βρέθηκαν στην Ελλάδα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, το ζευγάρι των Τούρκων με ένα κοριτσάκι ηλικίας 2 ετών, αποβιβάστηκαν στον όρμο Μαραθόντα, από ταχύπλοο σκάφος που τους μετέφερε από τις τουρκικές ακτές και τους άφησε στην Ψέριμο.
    Στη συνέχεια έφτασαν πεζοί στον οικισμό της Ψερίμου, την ώρα της έντονης βροχόπτωσης στο νησί και βρήκαν καταφύγιο στο αυτοκίνητο.
    Αφού ζεστάθηκαν και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο σπίτι του Έλληνα από την Ψέριμο, τους παρέλαβε σκάφος του Λιμενικού και τους μετέφερε στην Κάλυμνο, όπου κρατούνται, προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους, για παράνομη είσοδο στη χώρα.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ζευγάρι των Τούρκων θα ζητήσει πολιτικό άσυλο. Η γυναίκα φαίνεται πως είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, ενώ ο άνδρας αστυνομικός.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Τέλος συναγερμού στον Άγιο Παντελεήμονα – Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε έξω από το σπίτι του (βίντεο)
    Πλεύρης: «Ανεμβολίαστοι όσοι στο 7μηνο δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση – Διορία μέχρι 31 Μαρτίου στους υγειονομικούς» (βίντεο)
    Θεοδωρικάκος: «Οι περιθωριακοί τύποι ας βγουν απ’ τα λαγούμια τους – Έτοιμη η αστυνομία να παρέμβει σε άλλα δύο πανεπιστήμια»
    Χαμός στο Survivor – Φιλήθηκαν στο στόμα Μυριέλλα, Κατσαούνης και ο Βαλάντης είπε «ερωτοτροπούσαν στην πισίνα» (βίντεο)
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ