13.1 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Ο Τζόκοβιτς κόλλησε κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου – Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι του


    Για τρίτη συνεχή ημέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται σε ειδική δομή μεταναστών, ενώ περιμένει το δικαστήριο της ερχόμενης Δευτέρας (10/01), με την δικηγορική ομάδα του να ετοιμάζει την έφεση κατά της απόφασης των Αρχών της Αυστραλίας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι πρόκειται να στηρίξουν την απόφαση εξαίρεσης σε πρόσφατη νόσηση του κορυφαίου τενίστα, και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν και «βγήκε θετικό το πρώτο PCR τεστ που έκανε».
    Το χρονικό της υπόθεσης
    Σε σήριαλ με πολλά και “καυτά” επεισόδια έχει εξελιχθεί η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open 2022.
    Ο Σέρβος τενίστας που έχει κατακτήσει 9 φορές τον τίτλο στη Μελβούρνη είναι o πρωταγωνιστής μιας ιστορίας η οποία δεν έχει προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιας ιστορίας που οδήγησε σε πολιτική κόντρα την Σερβία με την Αυστραλία και η οποία έγινε πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη.
    Τα πρώτα κεφάλαια της ιστορίας ξεκίνησαν να γράφονται πριν από αρκετούς μήνες όταν και η κυβέρνηση της Βικτώρια, στην οποία ανήκει η “οικοδέσποινα” του Australian Open, Μελβούρνη, είχε ανακοινώσει πως δεν θα δεχτεί ανεμβολίαστους αθλητές στα εδάφη της!
    Την “γραμμή” υιοθέτησε και η Tennis Australia, η διοργανώτρια του Grand Slam. Αυτομάτως ξεκίνησε συζήτηση στο χώρο του τένις για την συμμετοχή ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο διάστημα 17-30 Ιανουαρίου.
    Το παρελθόν του Τζόκοβιτς
    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που είχε νοσήσει στον κορονοϊό τον Ιούνιο του 2020 σ’ ένα τουρνουά που διοργάνωσε ο ίδιος στην Κροατία από την πρώτη ημέρα έδειξε πως δεν υπολογίζει ιδιαίτερα την μεγάλη απειλή της ανθρωπότητας που είναι ο κορονοϊός.
    Είχε δηλώσει πως δεν θα εμβολιαστεί, σημείωσε ότι πρέπει ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος για να κάνει την επιλογή του σχετικά με το εμβόλιο και ακόμη επιμένει στη θέση του. Βέβαια το τελευταίο διάστημα απέφυγε τις δημόσιες τοποθετήσεις για το θέμα για να μην προκαλεί αντιδράσεις.
    Από την πρώτη στιγμή “απέναντι” του σ’ αυτό το θέμα είναι τα άλλα δυο μέλη του Big-3, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και κάλεσαν τον κόσμο να χρησιμοποιήσει το μοναδικό “όπλο” για να προστατευτεί από τον κορονοϊό. Ποιο είναι αυτό; Το εμβόλιο φυσικά.
    Το μεσημέρι της 4ης Ιανουαρίου
    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος στην αυγή του 2022 έγινε ο μοναδικός τενίστας στον κόσμο που έχει παρουσία σε 11 διαφορετικές χρονιές στο Νο1 κόσμου, θα βάλει “φωτιά” με λίγες λέξεις του στα social media.
    «Καλή χρονιά σε όλους! Σας εύχομαι υγεία, αγάπη και ευτυχία. Πέρασα φανταστικό ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μου και σήμερα πάω στην Αυστραλία με άδεια εξαίρεσης», θα γράψει το μεσημέρι της 4ης Ιανουαρίου ο ανεμβολίαστος Νόβακ και φυσικά δεν περιμένει τι θα επακολουθήσει.
    Την ίδια ημέρα υπάρχουν “χλιαρές” αντιδράσεις από τενίστες που δεν είναι στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι μιλούν για αδικία. Ακολουθεί η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Ο Νόβακ έκανε αίτηση για ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε μετά από διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών ειδικών. Η μία από αυτές ήταν η Ανεξάρτητη Ομάδα Ελέγχου Ιατρικής Εξαίρεσης που ορίστηκε από τo Τμήμα Υγείας της Βικτώρια. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις για να δουν αν πληρούν τις οδηγίες της Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI)».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κορονοϊός: «Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην Αττική τις επόμενες 2 εβδομάδες» – Τι προβλέπουν οι ειδικοί
    Καιρός: Επιστρέφει ο χειμώνας – Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
    Κορονοϊός – Καπραβέλος: «Σας ακούω να μιλάτε για την Όμικρον το θέμα μας είναι ότι πιεζόμαστε από την Δέλτα»
    Κορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ