22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Αμερικανική Μελέτη: Τα PCR εντοπίζουν τη μετάλλαξη Όμικρον 3 μέρες νωρίτερα από τα rapid test


    Το rapid test που λαμβάνει δείγμα με τη μπατονέτα από τη μύτη, φαίνεται πως δεν ανιχνεύει με αξιοπιστία κρούσματα του κορονοϊού που ανήκουν στη μετάλλαξη Όμικρον.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει Αμερικανός λοιμωξιολόγος, τα rapid test με τη χρήση στειλεού για τη λήψη δείγματος από τη μύτη, δεν ανιχνεύουν με αξιοπιστία τη μετάλλαξη Όμικρον μέσα στις πρώτες ημέρες από μία μόλυνση.
    Ο ίδιος καθηγητής καλεί τους κατασκευαστές στις ΗΠΑ να πρέπει να αναζητήσουν έγκριση για να επιτρέψουν στους χρήστες να συλλέξουν με ασφάλεια δείγμα από τον φάρυγγα.
    Ωστόσο, ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) έχει εκφράσει προβληματισμό σχετικά με την ασφάλεια της λήψης δείγματος από τον φάρυγγα, χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού.
    Γιατί είναι πιο αξιόπιστο το rapid test από τον φάρυγγα
    Οι φορείς μπορούν να μεταδώσουν την Όμικρον όταν έχει μολυνθεί ο φάρυγγας και το σάλιο, πριν ακόμη ο ιός φθάσει στη μύτη, επομένως η λήψη δείγματος από τη μύτη ενώ είναι ακόμη πολύ νωρίς δεν θα ανιχνεύσει τη μόλυνση, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ. Μάικλ Μίνα, πρώην καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και σήμερα επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος στο eMed.
    Σε μελέτη που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στο medRxiv, αναλύονται οι περιπτώσεις 29 εργαζομένων σε τομείς «υψηλού κινδύνου» που μολύνθηκαν από την μετάλλαξη Όμικρον και έκαναν παράλληλα PCR και τεστ αντιγόνου (rapid test) σε διαφορετικές ημερομηνίες.
    Τα PCR ανιχνεύουν τη μετάλλαξη Όμικρον 3 μέρες πριν τα rapid test
    Τα μοριακά τεστ (PCR) ανίχνευσαν τον ιό κατά μέσο όρο τρεις ημέρες πριν τα rapid test με λήψη δείγματος από τη μύτη προκύψουν θετικά.
    Για το ίδιο θέμα άλλωστε σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως ένα θετικό καλό είναι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα να περιμένουν μερικές μέρες πριν κάνουν rapid test, καθώς τα rapid test «ανιχνεύουν την Όμικρον μια χαρά», όταν πλέον έχει φθάσει στη μύτη.
    «Ενώ κάποιοι είναι αρνητικοί σε rapid test αντιγόνου, μπορεί να έχουν ήδη υψηλό ιικό φορτίο και να το μεταδώσουν σε άλλους», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Μπλιθ Άνταμσον, της εταιρείας Infectious Economics LLC, με έδρα τη Νέα Υόρκη.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Τα «μαζεύει» ο Κωνσταντίνος Τζούμας για τις φλύαρες γυναίκες και τις γυναικοκτονίες: «Έκανα μαύρο χιούμορ»
    Άρτα: Διπλή χαρά μετά την τραγωδία στο κυνήγι – Ο 16χρονος βγήκε από την εντατική και απέκτησε αδελφάκι
    Καιρός: Τι είναι ο «ωμέγα εμποδιστής» που θα φέρει παγωνιά, ίσως και χιόνια από το Σαββατοκύριακο
    «Ξεπαρθενών»: Πάρτι στο Twitter με την ερωτική ταινία στην Ακρόπολη- «Θα ξυπνήσουμε καμία μέρα και θα έχει φύγει και ο βράχος»
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ